Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Πότε θα αυξηθεί η στρατιωτική θητεία – Από τους 9 στους 12 μήνες στον Στρατό Ξηράς

Πότε θα αυξηθεί η στρατιωτική θητεία – Από τους 9 στους 12 μήνες στον Στρατό Ξηράς

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μιλώντας στη ΔΕΘ, είχε προαναγγείλει την αύξηση της στρατιωτικής θητείας όσων υπηρετούν στον Στρατό Ξηράς.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχικός προγραμματισμός του υπουργείου Άμυνας προέβλεπε να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία από 9 σε 12 μήνες στην ΕΣΣΟ του Μαρτίου. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες του Open TV, ο συγκεκριμένος προγραμματισμός έχει καθυστερήσει και το πιθανότερο είναι η αύξηση στη θητεία των στρατιωτών του Στρατού Ξηράς να γίνει στην κατάταξη του Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θητεία είναι ήδη 12μηνη στον Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό και γι’ αυτό το λόγο η αύξηση δεν θα επηρεάσει αυτά τα δύο Σώματα. Παράλληλα, σημειώνεται ότι η θητεία δεν θα αυξηθεί για όλους τους οπλίτες του Στρατού Ξηράς αλλά μόνο για όσους δεν υπηρετούν σε περιοχές της μεθορίου.

Συγκεκριμένα, όσοι στρατιώτες υπηρετήσουν όλη τη θητεία τους σε νησιά και Έβρο θα εξακολουθούν να υπηρετούν για 9 μήνες. Εάν όμως ύστερα από τη βασική τους εκπαίδευση πάρουν μετάθεση για στρατόπεδο που δεν ανήκει στις παραπάνω περιοχές οι στρατιώτες θα υπηρετούν 3 μήνες παραπάνω.

Πηγή: thecaller.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.