Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Θα διαψεύσει Κατσιφάρα η δημοτική αρχή Αγρινίου;

Θα διαψεύσει Κατσιφάρα η δημοτική αρχή Αγρινίου;

Σύμφωνα με το νέο νόμο η αρμοδιότητα καθαρισμού ρεμάτων ανήκει πλέον στην Περιφέρεια. Αυτό σημειώνει η περιφερειακή αρχή Δυτικής Ελλάδας σε ανακοίνωση της με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα μάλιστα να τονίζει πως   «ανταποκριθήκαμε άμεσα με σωστή προετοιμασία και ολοκληρωμένο σχεδιασμό  στη νέα αρμοδιότητα που πρόσφατα μας ανατέθηκε από τον “Κλεισθένη” και αφορά τον καθαρισμό ρεμάτων, για δράσεις προστασίας από τις πλημμύρες, που θα διασφαλίζουν την ομαλή ροή των υδάτων και την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων».

Η ανακοίνωση έγινε χθες και προς το παρόν διάψευση από το δήμο Αγρινίου δεν υπήρξε… Γιατί να διαψεύσει τον Κατσιφάρα η δημοτική αρχή Αγρινίου; Μα γιατί διαρρήγνυε τα ιμάτια της μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Δεκεμβρίου πως από τότε η αρμοδιότητα του καθαρισμού ρεμάτων ήταν ευθύνη της περιφέρειας. Ξιφουλκούσαν άλλωστε οι αρμόδιοι της στην κριτική που δέχονταν από τους ανεξάρτητους συμβούλους και τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Όπως και να έχει ο εξπέρ της επικοινωνιακής πολιτικής Κατσιφάρας  υποσχέθηκε πως θα γίνει   καθαρισμός   από προσχώσεις, βλάστηση, μπαζώματα και απορρίμματα των ποταμών και χειμάρρων ενώ θα γίνει επιπλέον συντήρηση και αποκατάσταση υφισταμένων αντιπλημμυρικών έργων.  Απομένει βέβαια η έγκριση των έργων από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης  γιατί χθες το περιφερειακό συμβούλιο απλώς ενέκρινε την κατάθεση του τεχνικού δελτίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Ροκος Κων/νος

  Ο Δήμαρχος Αγρινίου, κατα το μαλλον, δεν πρόκειται να προβεί σε διάψευση των δηλωθέντων απο τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος .
  Για τον απλούστατο λόγο γιατι γνωρίζει οτι το αληθές ΔΕΝ δύναται να το διαψεύσει. Πρωτίστως όμως δεν θα το πράξει γιατι θα απομακρυνθεί η σύγχυση και ετσι θα αναδειχθει οτι ο Δημος Αγρινιου το 2017 ΔΕΝ εκτέλεσε τις εργασίες καθαρισμου ρεμάτων, εργασιες οι οποιες αν ειχαν εκτελεστεί θα απομείωναν σε μεγάλο βαθμό το μέγεθος των καταστροφών απο τα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου Δεκεμβρίου.
  ….τα επίχειρα παντα λαμβάνονται….δυστυχώς ομως τα λαμβάνουν (με τον χειρότερο τρόπο) και εκείνοι (δηλ οι πληγέντες) που ουδεμία σχέση εχουν με τις παραλείψεις που εχουν λάβει χώρα
  ΡΟΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  ΑΝ.ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
  Δ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.