Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Πότε θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες

Πότε θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες

Οι ευπαθείς ομάδες και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα και σοβαρό κίνδυνο νόσησης από τον κορονοϊό θα εμβολιαστούν σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΗΔΙΚΑ μετά τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 60 έως 64 ετών, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ, Νάντιας Γιαννακοπουλου για την προτεραιοποίηση των ομάδων του πληθυσμού για την εμβολιαστική κάλυψη.

«Η προχωρημένη ηλικία τείνει να συσχετίζεται με τα υποκείμενα νοσήματα» απάντησε ο κ Κοντοζαμάνης στους ισχυρισμούς της κ Γιαννακοπούλου ότι η χώρα μας μαζί με την Ισπανία είναι οι μοναδικές στην Ευρώπη που έχουν προτάξει οριζόντια ηλικιακά κριτήρια και δεν υπάρχει διαβάθμιση για τις ευπαθείς ομάδες.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ακόμη πως την εισήγηση για την υλοποίηση του εμβολιασμού δεν την κάνει η κυβέρνηση αλλά γνωμοδοτεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, τονίζοντας ότι από τα διεθνή δεδομένα προκύπτει ότι ο παράγοντας της ηλικίας είναι ισχυρός επιβαρυντικός και έτσι έγινε προτεραιοποίηση για τα άτομα μεγάλης ηλικίας.

Στην επισήμανση της κ Γιαννακόπουλου για το αν τα ευπαθή άτομα θα ήταν καλύτερα να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της johnson & johnson που είναι μονοδοσικό, ο κ Κοντοζαμάνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, προσθέτοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν έχει έρθει στη χώρα μας το συγκεκριμένο εμβόλιο.

«Τα εμβόλια έρχονται σταδιακά. Θα έχουμε εμβόλιο για το σύνολο του πληθυσμού και όπου χρειαστεί, όπως συμπολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν θα στέλνουμε με κινητές ομάδες το εμβόλιο» κατέληξε ο κ Κοντοζαμάνης.

dikaiologitika.gr – Στέλλα Παπαμιχαήλ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.