Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Θα κάνουμε Χριστούγεννα με sms- Εξαίρεση μόνο για το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Θα κάνουμε Χριστούγεννα με sms- Εξαίρεση μόνο για το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου για το άνοιγμα των εκκλησιών – Ανοιχτό το ενδεχόμενο η απαγόρευση της κυκλοφορίας να τροποποιηθεί την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Τα μηνύματα στο 13033 θα συνεχιστούν και κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. “Τα sms θα συνεχιστούν καθώς αρκετές οικονομικές δραστηριότητες θα είναι κλειστές” είπε αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο η απαγόρευση της κυκλοφορίας να τροποποιηθεί την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς “είναι κάτι που θα το συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες και θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα”

Ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων

Όσον αφορά τα σχολεία ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως το άνοιγμα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων “θα ήταν ρίσκο” από την στιγμή που σε λίγες μέρες θα άρχιζαν οι διακοπές λόγω των εορτών. Γι’ αυτό τον λόγο οι ειδικοί αποφάσισαν το άνοιγμα και των άλλων δραστηριοτήτων- που θα παραμείνουν κλειστές τα Χριστούγεννα- να γίνει στις 7 Ιανουαρίου προκειμένου να συμβαδίσει με τα σχολεία.

Μοντέλο Πάσχα για τις εκκλησίες

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους επιθυμούν οι λειτουργίες τις ημέρες των Χριστουγέννων να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, όπως συνέβη το περασμένο Πάσχα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να υπάρξει “συντονισμός μεταξύ των δύο πλευρών” όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6 το πρωί, παραμένουν κλειστά:

Τα σχολεία,
Η εστίαση,
Η ψυχαγωγία,
Τα δικαστήρια,
Οι αθλητικές δραστηριότητες, εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή (όπως για παράδειγμα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Superleague στο ποδόσφαιρο και της Basket League στο μπάσκετ),
Τα χιονοδρομικά κέντρα.

Επίσης:

Παρατείνεται, μέχρι την ίδια ημέρα και ώρα, η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη χώρα, ενώ
Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα
Εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενες ρυθμίσεις για την τηλε-εργασία και την ατομική άθληση, έως τρία άτομα, σε ατομικά σπορ
Για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, πέραν της γνωστής διαδικασίας υποβολής PLF, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid τεστ κατά την είσοδο, και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.
Σε ό,τι αφορά την, άπαξ, επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9.

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου για το άνοιγμα των εκκλησιών

Αξιολογώντας την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων τις επόμενες ημέρες, ειδικά για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο θα γίνουν νεότερες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. Ειδικά για τις εκκλησίες μας στην περίοδο των γιορτών, θα υπάρξει επικοινωνία τις επόμενες ημέρες του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο.

Πηγή: thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.