Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Γιατί θα μεταφερθούν αρχαιότητες από το Μουσείο του Αγρινίου στο Μεσολόγγι

Γιατί θα μεταφερθούν αρχαιότητες από το Μουσείο του Αγρινίου στο Μεσολόγγι

Αρχαιότητες από του Μουσείο του Αγρινίου αναμένεται να μεταφερθούν στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο του Μεσολογγίου που προγραμματίζεται να λειτουργήσει μέσα στο 2021.

Η πληροφορία αυτή είναι φυσικό να προκαλεί ανησυχία για το ενδεχόμενο να αποτελεί προάγγελο υποβάθμισης του Μουσείο στο Αγρίνιο κάτι όμως που διαψεύδεται κατηγορηματικά από τους αρμοδίους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, οι αρχαιότητες που πρόκειται να μεταφερθούν είναι από αυτές που στοιβάζονται σε αποθηκευτικούς χώρους και με προέλευση άλλες περιοχές του Νομού. Δεν εκτίθενται δηλαδή στο κοινό.

Θα τοποθετηθούν στο νέο Μουσείο του Μεσολογγίου το οποίο δίνεται αγώνας να ανοίξει τις πύλες του φέτος που θα γιορταστούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το agrinionews.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής που εξέφρασε άγνοια για την εξέλιξη.

Την ανησυχία και το προβληματισμό για το τι σηματοδοτεί το γεγονός αυτό για το Αγρίνιο εκφράστηκε από το agrinionews.gr στην προϊστάμενη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, Ολυμπία Βικάτου, η οποία υπήρξε σαφής και κατηγορηματική ότι δεν υποβαθμίζεται το Μουσείο του Αγρινίου.

Δεν αλλάζει κάτι και δεν απογυμνώνεται το Μουσείο του Αγρινίου, τόνισε ενώ επισήμανε πως απλώς υλοποιείται σχεδιασμός του 2015.

Όπως και να έχει ουδείς θα διαφωνήσει με την ανάγκη το Μουσείο του Αγρινίου να αναβαθμιστεί και πως θα πρέπει να αποτραπεί κάθε ενέργεια στην αντίθετη κατεύθυνση.

Όλοι εξάλλου θα συμφωνήσουν στην ανάγκη οι θετικές ειδήσεις του τελευταίου διαστήματος για την ανακατασκευή των Καπναποθηκών Παπαπέτρου και τη μετατροπή τους σε διαχρονικό μουσείο να έχουν συνέχεια, κάτι για το οποίο εξάλλου διαβεβαίωσε η κυρία Βικάτου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. no comment

  «Το agrinionews.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής που εξέφρασε άγνοια για την εξέλιξη.»

 2. Άκης Ροδίτης

  Ανησυχούν οι Αγρινιώτες που δεν γνωρίζουν ότι το μουσείο δεν είναι του Δήμου, μήπως και με τη μεταφορά αρχαιοτήτων «από αυτές που στοιβάζονται σε αποθηκευτικούς χώρους», υποβαθμιστεί το μουσείο που δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ τους.

 3. απαγορεύεται και η διαμαρτυρία;

  Δεν ανησυχούμε. Θλίψη νιώθουμε πια και αίσθημα αδικίας και επειδή έχουμε επισκεφθεί το Μουσείο πολλές φορές.
  Κι ακόμη, ο Δήμος δε χρειάζεται να είναι ιδιοκτήτης για να παρεμβαίνει και να έχει λόγο εκπροσωπώντας τους δημότες του.

 4. Γιώργος

  Νομίζετε ότι το μουσείο είναι του Δήμου; Άσχετοι Αγρινιώτες! Ανησυχείτε εκεί για κάτι παλιοπέτρες πεταμένες στα υπόγεια. Ντροπή σας. Μάθατε και πολιτισμό τώρα.
  Τα σκουπίδια στο Παπαστράτειο σχολείο; Του Δήμου κι αυτά; Τα παράπονα στον ιδιοκτήτη τους, τον Παπαστράτο.

  Δεν τρώγεστε με τίποτα βλάχο-Αγρινιώτες. Αν και δεν σας αξίζει τέτοιος Δήμος, ψηφίστε τον εσείς και θα ρίξει τα μούτρα του για να σας εκπροσωπήσει.
  Απολίτιστοι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.