Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

“Θα μηνύσω και εγώ τη ΔΕΥΑ Αγρινίου” λέει ο πρώην δήμαρχος Στράτου Δημήτρης Μουρτζιάπης

“Θα μηνύσω και εγώ τη ΔΕΥΑ Αγρινίου” λέει ο πρώην δήμαρχος Στράτου Δημήτρης Μουρτζιάπης

Όχι μόνο στη Δικαιοσύνη αλλά και στην τοπική αυτοδιοικητική ατζέντα αναμένεται να έχει συνέχεια η υπόθεση της «εισβολής» δύο ατόμων στο χώρο του αντλιοστασίου στο νέο σημείο υδροληψίας της ΔΕΥΑ Αγρινίου πλησίον της γέφυρας του Αχελώου στη Στράτο.
Το περιστατικό συνέβη το πρωί της 18ης Αυγούστου και η ΔΕΥΑ Αγρινίου υπέβαλλε μήνυση σε βάρος δυο ατόμων με την Αστυνομία να σχηματίζει δικογραφία που διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Αγρινίου.
Η ΔΕΥΑΑ ανέφερε πως από τις κάμερες ασφαλείας διαπιστώθηκε παραβίαση της περίφραξης και είσοδος από δύο μη εξουσιοδοτημένα άτομα, τα οποία παρά τις οδηγίες από τα μεγάφωνα να απομακρυνθούν, παρέμειναν παράνομα στο χώρο του αντλιοστασίου.
Η υπόθεση αυτή ωστόσο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μια προέκταση της προ έτους αντιπαράθεσης ανάμεσα στην παράταξη του Δ. Τραπεζιώτη και της δημοτικής αρχής.
Τότε η «Ανατροπή Τώρα» κατήγγειλλε πως στη λίμνη Στράτου, δίπλα στη γέφυρα του Αχελώου και συγκεκριμένα στη θέση απ’ όπου ξεκινάει η αρδευτική διώρυγα προς Δοκίμι, κατασκευάστηκε έργο άντλησης νερού με υποβρύχιο σύστημα με το νερό να διοχετεύεται απ’ ευθείας και χωρίς καμιά επεξεργασία στον κεντρικό αγωγό του δημοτικού δικτύου ύδρευσης από το οποίο υδροδοτούνται οι Τοπικές Κοινότητες Στράτου, Οχθίων και η Δημοτική κοινότητα Λεπενούς.
Η δημοτική αρχή από την πλευρά της έκανε τότε λόγο για κινδυνολογία και ψέματα τονίζοντας πως η ΔΕΥΑΑ πραγματοποίησε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, αναλύσεις και εργασίες – δοκιμές και πως οι κάτοικοι της Δ.Ε. Στράτου  υδρεύονται με τον πλέον κατάλληλο τρόπο.

Η φημολογούμενη σύνδεση των δυο υποθέσεων ωστόσο επιβεβαιώνεται δια στόματος Δημήτρη Μουρτζιάπη, του πρώην δημάρχου Στράτου και προέδρου της Ένωσης Δημάρχων Αιτωλοακαρνανίας. Είναι ένα εκ των δυο προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Μιλώντας στο agrinionews.gr ο κ. Μουρτζιάπης, σφόδρα επικριτικός για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής αναφορικά με την υδροδότηση των χωριών της ενότητας Στράτου, τονίζει πως εισήρθε στο χώρο του αντλιοστασίου από παράπλευρο άνοιγμα όπως και στο παρελθόν  όταν είχε θελήσει , όπως αναφέρει, να καταγγείλει την πρωτοβουλία της ΔΕΥΑΑ για άντληση ακατάλληλου προς ύδρευση νερού από τη λίμνη Στράτου
«Είχαμε προ κάποιων μηνών πάρει δείγμα από το νερό και στη συνέχεια η Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας το έκρινε ακατάλληλο προς κατανάλωση. Εν μία νυκτί ο δήμος τότε έβγαλε τους δύο αγωγούς που είχε τοποθετήσει, όμως ενημερώθηκα πως πριν από περίπου έναν μήνα επανατοποθετήθηκαν. Επισκέφθηκα λοιπόν τον χώρο προκειμένου να τραβήξω νέες φωτογραφίες», αναφέρει ο ίδιος που υποστηρίζει πως το θέμα θα ανακινηθεί σε μελλοντικό δημοτικό συμβούλιο.
Ο κ. Μουρτζιάπης τονίζει στο agrinionews.gr πως σκοπεύει και ο ίδιος να υποβάλλει μήνυση κατά της ΔΕΥΑΑ για την πρωτοβουλία επανατοποθέτησης των αγωγών με σκοπό την υδροδότηση των τοπικών κοινοτήτων με το «ακατάλληλο προς κατανάλωση» ,όπως λέει, νερό.
Όσο για τη μήνυση που υπεβλήθη σε βάρος του, ο ίδιος υποστηρίζει πως η άδεια είναι απαραίτητη για την είσοδο στο διυλιστήριο στη Σπολάιτα και όχι στις εγκαταστάσεις στη Στράτο   ενώ σημειώνει πως δεν γνώριζε  το δεύτερο άτομο που βρέθηκε την ίδια ώρα με εκείνον στο ίδιο σημείο , σε βάρος του οποίου επίσης σχηματίστηκε δικογραφία μετά τη μήνυση της ΔΕΥΑΑ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.