Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Θάρρος και εφικτές προτάσεις για τα τμήματα του Αγρινίου

Θάρρος και εφικτές προτάσεις για τα τμήματα του Αγρινίου

Ο νέος Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, σοφά ποιώντας χθες, σε ένα από τα τελευταία περιφερειακά συμβούλια ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, συνέδεσε το θέμα της Νομικής Σχολής της Πάτρας με τα όσα συμβαίνουν με τα τμήματα του Αγρινίου. Δεν το είπε ανοιχτά αλλά άφησε να εννοηθεί πως τα θέματα συνδέονται, αν και δεν θα έπρεπε, λόγω του τρόπου με τον οποίο τα βλέπει η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου και λόγω όλων μαζί των προηγούμενων λαθών, που δυστυχώς επαναλαμβάνονται.

Με έξυπνο τρόπο είπε πως είναι υπέρ του αιτήματος της Πάτρας για την Νομική, πηγαίνοντας κόντρα σε αυτό που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση, όμως δεν πρέπει να την πληρώσουν τα τμήματα του Αγρινίου. Δεν το είπε τυχαία, η Πρυτανεία ήδη σήμερα που μιλάμε είχε σχεδιάσει να πάρει τα δύο τμήματα που μετονομάστηκαν από το Αγρίνιο στην Πάτρα. Με λίγα λόγια, ο Ν. Φαρμάκης είπε ότι στέκεται αλληλέγγυος με τα αιτήματα αλλά δεν μπορεί τα αιτήματα αυτά να ευνοούν πάντα έναν.

Η ιστορία αυτή και οι χειρισμοί Φαρμάκη μας γυρνάνε λίγους μήνες πριν όταν ο ίδιος άνθρωπος είχε ζητήσει να γίνει συζήτηση για τα πανεπιστημιακά θέματα του Αγρινίου και τελικά είχε πέσει…
ντρίπλα από τον απερχόμενο Περιφερειάρχη τον κ. Κατσιφάρα. Μερικές ανακοινώσεις και κάποιες προεκλογικές κουβέντες αργότερα δεν κορόιδεψαν κανέναν και ήρθαν, ανάμεσα στα άλλα, να προστεθούν στους λόγους που έφεραν και το αποτέλεσμα στις εκλογές, ειδικά στην Αιτωλοακαρνανία. (Αν σκεφτούν οι Αιτωλοακαρνάνες ότι μπορεί να έχουν χάσει μια προοπτική για τον τόπο τους όχι μόνο από δικές τους ανεπάρκειες αλλά και γιατί διάφοροι “διάδρομοι” και “γραφεία” έκαναν κουμάντο στα πάντα, θα πρέπει να χτυπάνε το κεφάλι τους κάτω)

Όλα αυτά τελείωσαν όμως, η Νέμεσις ήρθε, ο καθένας θα πάει όπου ετάχθη σε λιγότερο από δύο μήνες, το θέμα είναι τι μέλλει γενέσθαι με το γνωστό πρόβλημα του Αγρινίου. Δύο τμήματα Γεωπονικής που θα ελέγχονται από άλλη πόλη και δύο ακόμη ασύνδετα μεταξύ τους, είναι συνολικά ευάλωτα σε κάποια “αναδιάρθρωση” σαν εκείνη του απίθανου Αρβανιτόπουλου ή σε κάποια οικονομική εξυγίανση που πάλι θα αρχίσει από την καμπούρα μας.

Ο Ν. Φαρμάκης τώρα που έδειξε στους Πατρινούς ότι δεν νοιάζεται να πάει κόντρα στην γραμμή του χώρου από τον οποίο προέρχεται, πρέπει να πάρει πρωτοβουλία για ό,τι εννοείται πως είναι Πανεπιστήμιο στην περιοχή μας και μιλάμε εξίσου για το Αγρίνιο και για το Μεσολόγγι. Αλλιώς το πράγμα θα μείνει στην διακριτική ευχέρειας της Πρυτανείας απέναντι και σε εκείνους που μόνο τα δικά μας τμήματα τους φαίνονται παράταιρα, τμήματα στην Καβάλα ή στην Τρίπολη είναι μια χαρά!

Και κάτι τελευταίο: μαξιμαλισμοί σαν εκείνους που είδαμε στην ανακοίνωση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Κωνσταντόπουλου, να πάρουμε δηλαδή(τώρα, στα στερνά…)την Πολυτεχνική Σχολή στο Αγρίνιο, όχι απλά δεν βοηθούν αλλά εμφανίζουν και την περιοχή μας ως θερμοκήπιο γραφικότητας. Οι φοιτητές, καλώς ή κακώς,έδωσαν αγώνα για να φύγουν από το Αγρίνιο(δεν είναι της παρούσης οι αιτιάσεις)ως μηχανικοί περιβάλλοντος και τώρα τους λέμε να έρθουν πίσω μαζί με την σχολή τους; Άλλη πρόταση, παρακαλούμε…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Αληθινος Αντιμνημονιακος.

  Αυτόνομο πανεπιστήμιο και περιφέρεια με εδρα το Αγρινιο ειναι το σωστό και το δκαιο. Πουθενάδες αγρινιώτες πολιτικοι ξυπνάτε επιτέλους.

 2. NoMorePatras

  Τωρα με την επάνοδο του Θάνου, κάθε φόβος είναι αδικαιολόγητος!
  Θα κάνει τον αγώνα του και από την αντιπολίτευση, γιατί η ανάπτυξη του τόπο μας είναι προσωπικό μήνυμα για τον Θάνο μας.
  :(

 3. Αναρχοκαπιτάλας

  NoMorePatras αλήθεια, ο Θάνος που είναι και κατάπιε τη γλώσσα του για το θέμα; Μήπως για την απαξίωση του πανεπιστημίου, που έχει ως αποτέλεσμα αυτό να αποτελεί εύκολο στόχο, είχε βάλει κι αυτός το χεράκι του πριν κάποια χρόνια ως μέλος της σοσιαλιστικής διοικούσας του;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.