Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

«Η Γραμμή» για καλό σκοπό από τη ΘΕΑΤΡόPolice στο Αγρίνιο(video)

«Η Γραμμή» για καλό σκοπό από τη ΘΕΑΤΡόPolice στο Αγρίνιο(video)

Η θεατρική ομάδα των αστυνομικών του Αγρινίου ανεβάζει την παράσταση «Η Γραμμή»( “The line”) του Ίσραελ Χόροβιτς στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ. Τα έσοδα θα διατεθούν σε συγκεκριμένες κοινωνικές δομές. 

synentefksi-typou-theatropolice (2)

Η ΘΕΑΤΡόPolice, η θεατρική ομάδα των αστυνομικών του Αγρινίου, τα τελευταία χρόνια δίνει διαρκώς τα διαπιστευτήρια της. Το πολιτιστικό και φιλανθρωπικό της έργο είναι δεδομένο και δικαίως κατέκτησε διακρίσεις και την αγκάλιασε η τοπική κοινωνία.
Η ΘεατρόPolice άλλωστε έχει ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά μετά την κατάκτηση της κορυφής του ερασιτεχνικού θεάτρου με το έργο «Ψέμα στο Ψέμα» και τα επτά βραβεία που απέσπασε η συμμετοχή του σε διαγωνιστικό φεστιβάλ στην Ιεράπετρα της Κρήτης.
Πλέον θα ανεβάσει τη θεατρική παράσταση «Η Γραμμή»( “The line”) του Ίσραελ Χόροβιτς στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου . Οι παραστάσεις προγραμματίζονται από Πέμπτη έως και Κυριακή  10- 13 Μαΐου στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου Αγρινίου “Μαρία Δημάδη”, του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και του «Κέντρου Ημέρας για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές Αυτισμό – Καθυστέρηση στο λόγο ΕΨΥΠΕΑ Μεσολογγίου.
Για την παράσταση λοιπόν και τον φιλανθρωπικό της σκοπό παραχωρήθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας . Παρέστησαν συντελεστές της παράστασης, εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου καθώς και εκπρόσωποι των συγκεκριμένων κοινωνικών δομών.
Αρχικά το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας Αντώνης Κωστάκης και στη συνέχεια μίλησε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Δημοσθένης Ταμπακέλης. Ακολούθως η Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Αγρινίου Ευγενία Κατσέλη, ο Διευθυντής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου Νίκος Δεληγιάννης, ο Διευθυντής του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου Παναγιώτης Μυζήθρας, ο Διοικητικός Υπεύθυνος του ΕΨΥΠΕΑ στο Μεσολόγγι Γεράσιμος Τουλιάτος, η Αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Ξανθή Μπούτιβα και η σκηνοθέτης της παράστασης Γιούλη Μαρούση.

Ακούστε αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Οι εκπρόσωποι των φορέων της  ΘεατρόPolice  στάθηκαν στην υποστήριξη και την αγαστή συνεργασία όλων ώστε η θεατρική   ομάδα να συνεχίζει να δουλεύει και να μπορεί να ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου.  Αναφέρθηκαν επίσης και στην συνέχεια της πρωτοβουλίας να υποστηρίζονται μέσω των θεατρικών παραστάσεων της ομάδας, κοινωνικές δομές της περιοχής μας. Τέλος αφού ευχαρίστησαν όλους τους χορηγούς της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης, κάλεσαν  τους συμπολίτες μας να προσέλθουν στις 10/11/12/13 Μαΐου να παρακολουθήσουν το έργο που θα ανεβάσει η ομάδα φέτος, αλλά και να στηρίξουν τις κοινωνικές δομές στο έργο τους.

Οι εκπρόσωποι των δομών που θα υποστηριχθούν, μέσω των τεσσάρων παραστάσεων της ομάδας, αναφέρθηκαν στο κοινωνικό πρόσωπο των αστυνομικών αλλά και των συλλόγων τους, που παρά τις δυσκολίες του επαγγέλματός τους, αφιερώνουν τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τους για να παράγουν κοινωνικό έργο και πολιτισμό. Ευχαρίστησαν τις δύο ενώσεις των αστυνομικών,  το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και τα μέλη της ΘεατρόPolice για την πρωτοβουλία τους να υποστηρίξουν το έργο τους.

Η eκπρόσωπος του ΔΗΠΕΘΕ και η σκηνοθέτης του έργου στάθηκαν στην επιλογή του έργου, που για φέτος είναι μια μαύρη κωμωδία του Ισραέλ Χόροβιτς με τίτλο «Η ΓΡΑΜΜH». Με αυτά τα λόγια περιγράφεται η υπόθεση:Στο φετινό έργο διαδραματίζεται  ένα ”παιχνίδι” νίκης χωρίς κανόνες, όπου το δίκιο και το άδικο, το σωστό και το λάθος, ερμηνεύεται διαφορετικά! Πέντε άνθρωποι «της διπλανής πόρτας» φτάνουν στο χώρο με διαφορά λίγων λεπτών ο ένας απ’ τον άλλον και μπαίνουν στη σειρά, πίσω από μια γραμμή. Δεν αναφέρεται ποιοι είναι, από πού έρχονται, ούτε καν ο σκοπός της αναμονής τους. Απλά έρχονται και περιμένουν πίσω από μια άσπρη γραμμή, κρατώντας τα προσχήματα μιας κόσμιας (αρχικά) συμπεριφοράς, που γρήγορα εξελίσσεται σε ένα «παιχνίδι» χωρίς κανόνες, μια άγρια «ανθρωποφαγία», με ένα και μοναδικό στόχο: Την πρωτιά. Μέχρι πού λοιπόν είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε για να αποκτήσουμε την πρώτη θέση; Αξίζει να κάνουμε τα πάντα για την κατάκτησή της; Είναι μερικά από τα μηνύματα που μας περνάει το φετινό έργο.

“Σας περιμένουμε για μια ακόμη χρονιά να έρθετε να απολαύσετε και φέτος την θεατρική μας παράσταση και να υποστηρίξουμε όλοι μαζί, το έργο των ανθρώπων αυτών που δίνουν αγώνα καθημερινά, για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και δεξιότητες” αναφέρει το κάλεσμα της ΘεατρόPolice  .

 

synentefksi-typou-theatropolice (1)

synentefksi-typou-theatropolice (3)

synentefksi-typou-theatropolice (4)

synentefksi-typou-theatropolice (5)

ΑΦΙΣΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.