Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Θεοδωρικάκος: Καταργούμε την απλή αναλογική -Μεταφέρουμε τον ΕΝΦΙΑ στους ΟΤΑ

Θεοδωρικάκος: Καταργούμε την απλή αναλογική -Μεταφέρουμε τον ΕΝΦΙΑ στους ΟΤΑ
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
 

Με ωρολογιακή βόμβα που απειλεί ευθέως την υγεία των πολιτών χαρακτήρισε τον ΧΥΤΑ Φυλής ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος προανήγγειλε, μάλιστα, πως μέχρι το τέλος του 2019 λήγει ο χρόνος ζωής του ΧΥΤΑ Φυλής. «Είναι ένα έγκλημα που απειλεί την υγεία των πολιτών της Αττικής και το σύνολο της εθνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για το μέγεθος του προβλήματος από το Γιώργο Πατούλη και ύστερα από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό εξετάζονται όλες οι λύσεις που απαιτούνται σε άμεσο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό» σημείωσε σχετικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Θεοδωρικάκος: Η κατάργηση της απλής αναλογικής στα πρώτα σχέδια του ΥΠΕΣ
Ο υπουργός Εσωτερικών στη συνέχεια ανέφερε πως στα πρώτα σχέδια του υπουργείου είναι η κατάργηση της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και στη συνέχεια η αλλαγή του εκλογικού νόμου και για τις βουλευτικές εκλογές.

«Καταργούμε την απλή αναλογική στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Μεταφέρουμε τον ΕΝΦΙΑ  στην αυτοδιοίκηση μέσα σε αυτή την τετραετία» τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και προσέθεσε: «Θα ψηφιστεί από την παρούσα βουλή ο  νέος εκλογικός νόμος. Ο στόχος μας είναι να επιτευχθούν οι μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις  και η συναίνεση στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Ο  εκλογικός νόμος θα χαρακτηρίζεται από αναλογικότητα αλλά κι από τη δυνατότητα να σχηματίζεται κυβέρνηση για να υπάρχει πολιτική σταθερότητα. Καθιερώνεται το δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν για την ελληνική Βουλή από τη χώρα στην οποία βρίσκονται».

 

«Η ΝΔ έχει πολλές απόψεις αλλά μία γραμμή. Την εθνική»
Ο κ. Θεοδωρικάκος όσον αφορά το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών κράτησε αποστάσεις από δηλώσεις που έκαναν τις προηγούμενες μέρες υπουργοί και ανέφερε ότι η θέση της ΝΔ είναι κρυστάλλινη και δεν μπορεί να αλλοιωθεί από μια διαφορετική δήλωση που έκανε κάποιος υπουργός.

«Η στάση της ΝΔ  για το Σκοπιανό ήταν και είναι κρυστάλλινη. Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού χθες ήταν απολύτως συνεπής και ίδια πριν και μετά τις εκλογές. Και το μήνυμά του ξεκάθαρο προς όλους. Είναι αστείο λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις επειδή κάποιο στέλεχος εξέφρασε ή είχε εκφράσει μια άλλη άποψη. Εκείνο που δεν μπορεί προφανώς να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η ΝΔ δεν είναι μονολιθικό κόμμα. Υπάρχουν πολλές απόψεις αλλά μία γραμμή. Η εθνική» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε και μία ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος των εκλογών της 7 Ιουλίου εξηγώντας για ποιους λόγους έφτασε στη νίκη η ΝΔ. Ο ΥΠΕΣ συγκεκριμένα είπε:

«Η ψήφος των πολιτών στις εκλογές της 26ης Μαΐου και της 7ης Ιουλίου, δεν ήταν συγκυριακή. Εχουν συμβεί σημαντικές αλλαγές στην κοινή γνώμη: Η ανάπτυξη και οι δουλειές θα έρθουν από τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας από την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και όχι από το κράτος. Δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία και ποιότητα ζωής χωρίς ασφάλεια και χωρίς την ύπαρξη αποτελεσματικού και λειτουργικού κράτους».

Θεοδωρικάκος: Αυτές οι μεταβολές σημάδεψαν το εκλογικό αποτέλεσμα
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος προσέθεσε ότι πλέον «είναι πλήρως εμπεδωμένο ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ένα ισχυρό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δική της αξιόπιστη φωνή και παρουσία. Μα πάνω απ’ όλα οι πολίτες συνειδητοποιούν και απαιτούν από τον πολιτικό κόσμο να βάλει ένα τέλος σε ψεύτικα μεγάλα λόγια, να μιλά την γλώσσα της αλήθειας, να πράττει πολύ περισσότερα, ώστε οι πολίτες να δείξουν ξανά σεβασμό και ενδιαφέρον για το δημόσιο συμφέρον και για την πολιτική».

Οπως εξήγησε στη συνέχεια «αυτές οι σημαντικές μεταβολές σημάδεψαν και το εκλογικό αποτέλεσμα. Ετσι η Νέα Δημοκρατία επέστρεψε στα υψηλά εκλογικά ποσοστά που είχε προτού ξεσπάσει η μεγάλη κρίση. Τα δεδομένα αυτά υπογραμμίζουν ότι η διαχωριστική γραμμή σήμερα στη χώρα παραμένει ανάμεσα στο λαϊκισμό, την δημαγωγία από τη μια και την ευθύνη, το προοδευτικό και συνεκτικό σχέδιο ανάπτυξης και την ενότητα των Ελλήνων από την άλλη».

Ο υπουργός Εσωτερικών κατέληξε ως εξής:

«Το πραγματικά οπισθοδρομικό είναι ο λαϊκισμός, που εκπροσωπεί η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση. Το πραγματικά προοδευτικό είναι η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια δημιουργική Ελλάδα, μια ισχυρή πατρίδα που δίνει ευκαιρίες προόδου σε όλους τους πολίτες της. Σε αυτήν την διαχωριστική γραμμή θα καλούνται όλοι να τοποθετούνται τα επόμενα χρόνια. Ολα αυτά αφορούν όλα όσα ζήσαμε αυτά τα χρόνια που δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε. Γιατί ποτέ και με καμία δικαιολογία δεν πρέπει να επαναληφθούν».

iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ΩΡΑΙΑ !!!!!! ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΜΦΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ,ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ ΚΛΠ ΘΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΜΙΚΡΟΝ ΕΜΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ !!!!!!!!! ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΓΑΡ…!!!!! CHRISTOS

  2. Αναρχοκαπιτάλας

    CHRISTOS σε πείραξε η ήττα μαζί με τη ζέστη και γράφεις αρλούμπες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.