Κυριακή, Μάιος 19, 2019

Θεραπεία Ευρυαγγειών: Από την σκληροθεραπεία και την Θερμοπηξία έως το Laser

Η εμφάνιση και η θεραπεία ευρυαγγειών στα πόδια είναι εξαιρετικά συχνή και μάλιστα αποτελεί και το πρώτο στάδιο της φλεβικής ανεπάρκειας. Αν και οι ευρυαγγείες είναι μικρές πράσινες φλέβες που δεν προκαλούν συμπτώματα, ωστόσο χρειάζονται αντιμετώπιση περισσότερο για αισθητικούς λόγους αλλά και για πρόληψη από επιδείνωση τους και μετατροπή τους σε κιρσούς.

Ουσιαστικά είναι παθολογικές φλέβες οι οποίες έχουν υποστεί βλάβη με αποτέλεσμα το αίμα να κυκλοφορεί αντίθετα απ’ ότι συμβαίνει φυσιολογικά, οδηγώντας αργά ή γρήγορα σε αύξηση του όγκου τους.

Σε μεγάλο ποσοστό δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, όμως αρκεί η αντιαισθητική εικόνα του ποδιού για να επηρεάσει αρνητικά κυρίως τις γυναίκες οι οποίες ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπους να απαλλαχθούν από αυτές.

Εξάλλου στην σπάνια περίπτωση που μία ευρυαγγεία παρουσιάσει συμπτώματα θα είναι τους καλοκαιρινές μήνες εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας. Το βάρος στα πόδια, ο κνησμός, ο καύσος είναι επιπλέον μερικά συμπτώματα που μπορεί να παρουσιαστούν.

Θεραπείες ευρυαγγειών

Σκληροθεραπεία

Αφορά μία ενέσιμη χορήγηση φαρμάκου που επηρεάζει το εσωτερικό της πάσχουσας φλέβας. Η σκληροθεραπεία εφαρμόζεται στο χώρο του ιατρείου και οι συνεδρίες που συνήθως χρειάζεται κανείς είναι από 1-4.

Θερμοπηξία

Η θερμοπηξία λειτουργεί με την παραγωγή κυμάτων υψηλής συχνότητας, τα οποία μεταδίδονται μέσα από μία βελόνα. Η μέθοδος επηρεάζει τόσο τη συρρίκνωση της φλέβας όσο και την προστασία των πέριξ ιστών. Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περιοχή του σώματος και συχνά οι αγγειοχειρουργοί την συνδυάζουν με την σκληροθεραπεία για βέλτιστα αποτελέσματα.

Laser

Αν οι ευρυαγγείες είναι ήσσονος σημασίας τότε το laser είναι η ακριβέστερη και ασφαλέστερη μέθοδος αντιμετώπισης. Η ακτίνα του laser περνάει από την επιδερμίδα μειώνοντας την τροφοδοσία των ευρυαγγειών με αίμα και την πίεση του αίματος σε αυτές. Και αυτή η μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί με την σκληροθεραπεία.

Αγγειολόγος – Αγγειοχειρουργός

Γεώργιος Ι. Ρόκας

Laser θεραπείες κιρσών-φλεβίτιδας

angio-laser-center.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.