Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Αντιπολίτευση Θέρμου: να πληρώσει ο δήμος φωτογραφίες και προτομές του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων

Αντιπολίτευση Θέρμου: να πληρώσει ο δήμος φωτογραφίες και προτομές του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων

12496504_10205331475236431_5498349011201595077_oΔημοτική Αρχή και αντιπολίτευση Θέρμου διαφωνούν επί παντός επιστητού. Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν που στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διαφώνησαν και για ψήφιση πίστωσης για τη διοργάνωση της εκδήλωσης εγκαινίων του μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η παράταξη «Αξιοπιστία και Προοπτική για τον δήμο Θέρμου» του κ.Θόδωρου Κασόλα, τα χρήματα για την εκδήλωση αυτή, υπολογίστηκαν περίπου στα 6.000,00 €. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ.Κασόλας, αναφέρθηκε σε επιστολή του κ. Δημάρχου προς τους συγγενείς των πεσόντων, στην οποία μεταξύ άλλων αιτείται από τους συγγενείς ενός εκάστου εκ των πεσόντων το ποσό των 200,00 € για την τοποθέτηση εντοιχισμένης φωτογραφίας ενός εκάστου εξ αυτών, ενώ σε βάθος ενός έτους, ζητείται επί πλέον το ποσό των 4.800,00 € περίπου χωρίς ΦΠΑ, για την κατασκευή μιας εκάστης εκ των προτομών.
Στη συζήτηση για το θέμα αυτό πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι έθεσαν ερωτήματα. Κατ’ αρχάς ετέθη το θέμα αν και κατά πόσον είναι ηθικό το να ζητά ο Δήμος από τους συγγενείς των πεσόντων χρήματα για το μνημείο. Ο Δήμαρχος απάντησε πως αυτό γίνεται επειδή δεν προβλεπόταν αρχικά η τοποθέτηση φωτογραφίας και γραμμάτων, κι αυτό ήταν κάτι που ζήτησαν κάποιοι συγγενείς. «Αναπάντητο έμεινε το ερώτημα, τι θα γίνει αν κάποια οικογένεια δεν μπορεί να διαθέσει τα χρήματα για την προτομή του πεσόντος. Εμείς τονίσαμε, πως το κόστος πλήρωσης του μνημείου, πρέπει να το αναλάβει ο Δήμος και δεν πρέπει το θέμα αυτό να εγείρει ζητήματα ηθικής και οικονομικής μορφής εις βάρος δημοτών μας», αναφέρει η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης.
Τελικά, απόφαση επί του θέματος δεν ελήφθη και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αρ. Κατσαρός είπε πως θα επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.