Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

28η Οκτωβρίου: Με παρέλαση και χορευτικά τίμησε το Θέρμο την Εθνική Επέτειο (φωτο)

28η Οκτωβρίου: Με παρέλαση και χορευτικά τίμησε το Θέρμο την Εθνική Επέτειο (φωτο)

Με όλες τις τιμές το Θέρμο εόρτασε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Mε τις καιρικές συνθήκες ιδανικές πολύς κόσμος παρακολούθησε την παρέλαση και τα χορευτικά ενώ ακολούθησε και η καθιερωμένη δεξίωση στο δημαρχείο. Προηγήθηκε η Δοξολογία.

Οι μαθητές παρήλασαν με καμάρι και απέσπασαν το θερμότερο χειροκρότημα.

Στο μήνυμα του ο δήμαρχος Θέρμου και υποψήφιος Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Κωνσταντάρας ανέφερε:« Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι μια ημέρα γιορτής και χαράς για όλους τους Έλληνες. Μια γιορτή ήθους και λεβεντιάς, γιατί περιέχει μηνύματα ομοψυχίας, ιερής συγκίνησης και ευγνωμοσύνης. Είναι αναγκαίο να θυμηθούμε τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες , που με την θυσία τους, απλοί άνθρωποι μεταμορφώθηκαν με μιας σε ηρωικές μορφές και δημιούργησαν την εποποιία του 1940.

Από αυτήν την ηρωική πράξη ας αντλήσουμε όλοι μας δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον. Το έπος του ΄40 και της Εθνικής Αντίστασης μας δείχνουν τι μπορεί να πετύχει ο Ελληνισμός όταν είναι ενωμένος. Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τις παρακαταθήκες της θυσίας και του αγώνα των προγόνων μας, αλλά και να «επιστρατεύσουμε» ξανά όλες τις αρετές μας, όλες τις δημιουργικές μας δυνάμεις, προς τον δρόμο της προόδου και της ευημερίας του τόπου μας».

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.