Τετάρτη, Απρίλιος 24, 2019

Θέρμο: κλειστό την Πέμπτη το δημαρχείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα (μη) αντισταθμιστικά

dimarcheio-thermoy

Εντείνονται οι αντιδράσεις στο Θέρμο για τον ενδεχόμενο αποκλεισμό του δήμου από την απόδοση αντισταθμιστικών οφελών για τον Εύηνο.
Την ερχόμενη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου πρόκειται να κλείσει το δημαρχείο και να μην λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του δήμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Παράλληλα οι δήμαρχοι Θέρμου, Μεσολογγίου και Δελφών ζήτησαν συνάντηση με το νέο υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να τον πληροφορήσουν διεξοδικά για το σκεπτικό τους
Θυμίζουμε πως οι δήμοι διαφωνούν με τη νομοθετική πρωτοβουλία παροχής αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την δέσμευση του υδάτινου δυναμικού καθώς επι της ουσίας αυτή προβλέπει αντισταθμιστικά μόνο για τον δήμο Ναυπακτίας .
Οι δήμαρχοι υποστηρίζουν πως η νομοθετική πρωτοβουλία πρέπει να προβλέψει ωφελήματα και ειδικότερα αντισταθμιστικό τέλος υπέρ τόσο των Δήμων στα όρια των οποίων βρίσκεται τεχνητός ταμιευτήρας, όσο και των Δήμων (όπως οι εν λόγω τρεις) που τροφοδοτούν με τους υδατικούς τους πόρους τις λεκάνες απορροής των ταμιευτήρων αυτών και υφίστανται τις συνέπειες από την διακοπή ή μείωση της παροχής στην φυσική επιφανειακή λεκάνη απορροής υδάτων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.