Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Στο Θέρμο ο Λιβανός με ειδήσεις για αρδευτικά έργα

Στο Θέρμο ο Λιβανός με ειδήσεις για αρδευτικά έργα

Το Θέρμο επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός και η επίσκεψη ήταν ενδιαφέρουσα με ειδήσεις. 

Ο κ. Λιβανός είχε συνάντηση στο δημαρχεί και συζήτηση με τον δήμαρχο , αντιδημάρχους , εκπροσώπους παρατάξεων , προέδρους κοινοτήτων και φορείς για θέματα του ορεινού δήμου .

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής με κυρίαρχα το αρδευτικό και την οδοποιία.

Σε ό,τι αφορά στο αρδευτικό, τα προβλήματα  αναμένεται να αντιμετωπισθούν μέσω του προγράμματος «Ύδωρ 2.0». Πρόκειται για τα έργα Αρδευτικού Θέρμου και Μυρτιάς.

Ο κ. Λιβανός τόνισε ότι η στρατηγική του ΥπΑΑΤ κινείται σε δύο κατευθύνσεις: Πρώτον, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και δεύτερον, την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω κατασκευής έργων υποδομής.

Στόχος του ΥπΑΑΤ, όπως σημείωσε, είναι η σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την επιχειρηματικότητα και η ανανέωση του πληθυσμού στον αγροτικό τομέα, ώστε να αντιμετωπισθεί η αστυφιλία.

Ο κ. Λιβανός τόνισε ότι η περιοχή είναι ιδανική για την ανάπτυξη αγροτουρισμού, καθώς υπάρχει ξενοδοχειακή υποστήριξη, τοπικό μουσείο και φυσικό κάλος, ενώ θα υπάρξουν βελτιώσεις στο δίκτυο και μέσω της αγροτικής οδοποιίας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας σημείωσε σε ανάρτηση του πως  «κλείδωσε» το έργο συντήρησης του υδραύλακα άρδευσης από τις πηγές «Κλοποτά » του κάμπου Θέρμου , Ταξιάρχη , Μεγαδένδρου , Μάνδρας, Πετροχωρίου που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0» με ποσό άνω των 9 εκ. ευρώ   ως υποέργο μεγαλύτερου έργου συνολικού ποσού 110 εκατ.ευρώ που θα εξαγγείλει σύντομα ο ίδιος ο πρωθυπουργός .

Εντάσσεται εξάλλου το μικρό αρδευτικό έργο του κάμπου της Μυρτιάς αυτοτελώς με το ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ και ενισχύονται τα αρδευτικά έργα των ΤΟΕΒ Κ. Χρυσοβίτσας , Κόφτρας Αναλήψεως και Αβαρίκου καθώς Αγίας Σοφίας δήμου Θέρμου ενώ προγραμματίζεται η ένταξη στο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας του ΥΠΑΑΤ συντήρηση αγροτικών δρόμων με ποσό ενός εκατ. ευρώ .

Σε ανάρτηση ο δήμαρχος Θέρμου ανέφερε τα εξής:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.