Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Θέρμο: ο (μη) εμβολιασμός που προκάλεσε συζητήσεις- τι λέει ο συμπολίτης που ζήτησε την παρουσία τεσσάρων γιατρών

Θέρμο: ο (μη) εμβολιασμός που προκάλεσε συζητήσεις- τι λέει ο συμπολίτης που ζήτησε την παρουσία τεσσάρων γιατρών

Όσα συμβαίνουν ανά το πανελλήνιο γύρω από τη στάση πολιτών που αρνούνται για διάφορους λόγους να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό έχουν περίοπτη θέση στην ειδησεογραφία.

Σε αυτό το πλαίσιο είδε το φως της δημοσιότητας και η περίπτωση ενός συμπολίτη από το Θέρμο ο οποίος προσήλθε στο οικείο εμβολιαστικό κέντρο την 23η Σεπτεμβρίου έχοντας προγραμματισμένο ραντεβού για να του χορηγηθεί η πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο εν λόγω κύριος ζήτησε εκτός από τον γιατρό που θα του κάνει το εμβόλιο και τον νοσηλευτή την παρουσία καρδιολόγου, αλλεργιολόγου και αναισθησιολόγου. Αναφέρει το ρεπορτάζ πως ζήτησε από τους γιατρούς να του υπογράψουν ότι δε θα πάθει κάτι, ζήτησε ανάλυση των συστατικών του εμβολίου, φώναξε την αστυνομία και έφτασε μέχρι την Εισαγγελία Αγρινίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιστορία του κυρίου Παύλου Κωτσή- περί ου ο λόγος- έγινε αρχικώς γνωστή καθώς ο ίδιος προέβη σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook. Eκτιμά ωστόσο πως διακινήθηκε με παραπληροφόρηση αν και επι της ουσίας τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα.

Ο συμπολίτης προσερχόμενος για τον εμβολιασμό ζήτησε εγγράφως απάντηση από τους αρμοδίους του Εμβολιαστικού Κέντρου  του Κ.Υ. Θέρμου αναφορικά με τις παρενέργειες , τα συσταστικά, το χρόνο παραγωγής, την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος κ.α.

Κατέθεσε επίσης αίτηση στο εμβολιαστικό κέντρο του Θέρμου, την οποία κοινοποίησε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου , για τον αν είναι διαθέσιμοι γιατρός καρδιολόγος, αναισθησιολόγος, αλλεργιολόγος, γιατρός με άλλη ειδικότητα, μονάδα παροχής πρώτων βοηθειών και ασθενοφόρο.

Η αστυνομία μετέβη στο σημείο έπειτα από δική του τηλεφωνική κλήση καθώς ο κ. Κωτσής διαμαρτυρήθηκε πως δεν έλαβε επαρκείς απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε και ο υπεύθυνος ιατρός αρνήθηκε να παραλάβει το σχετικό έγγραφο και να το πρωτοκολλήσει.

Εν τέλει, ο ιατρός διευκρίνησε πως ο συμπολίτης είχε τη δυνατότητα προσκόμισης του εγγράφου με τα αιτήματα στη γραμματεία του Κέντρου Υγείας κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας της.

Πράγματι το άλλο πρωινό ο κ. Κωτσής μετέβη στη γραμματεία και τελικώς το έγγραφο του έγινε δεκτό (αν και με τη γραμματεία υπήρξε εκ νέου… διάσταση απόψεων).  Το δια ταύτα του συμπολίτη είναι πως η ευθύνη για τον μη εμβολιασμό δεν βαραίνει τον ίδιο αλλά τους αρμοδίους που δεν απάντησαν στα ερωτήματα του.

Η ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.