Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Θέρμο: Με Στεφανή και ιδιαίτερο φέτος συμβολισμό η εκδήλωση στη μνήμη των Πεσόντων Αεροπόρων

Θέρμο: Με Στεφανή και ιδιαίτερο φέτος συμβολισμό η εκδήλωση στη μνήμη των Πεσόντων Αεροπόρων

Το Σάββατο 22 Αυγούστου θα λάβει χώρα στη θέση «Άγιος Κοσμάς» Μεγαδένδρου του Δήμου Θέρμου η εκδήλωση στη μνήμη των Πεσόντων Αεροπόρων.Αναμένεται μάλιστα, εκτός απροόπτου, να παραστεί και ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη αρχικώς για τον Ιούνιο ωστόσο λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε και η συγκυρία που αυτή θα διεξαχθεί θα έχει ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς τυγχάνει μεσούσης της ελληνοτουρκικης κρίσης.

Ως γνωστόν ο Δήμος Θέρμου προέβη το 2017 στην κατασκευή Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων στον λόφο του Αγίου Κοσμά στο Θέρμο, στο οποίο δεσπόζει ένα μουσειακό μαχητικό αεροσκάφος, προκειμένου να τιμήσει τους πέντε αεροπόρους της πολεμικής μας αεροπορίας (Νικόλαο Ανδρέα Σιαλμά, Κωνσταντίνο Αθανασίου Κοντογιώργο, Βασίλειο Γεωργίου Κουρκούτα, Ευστάθιο Χαριλάου Τσίγκα και Ευάγγελο Γεωργίου Σταθόπουλο), παιδιά όλοι τους αυτού του μικρού τόπου, του Θέρμου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Θέρμου, που έπεσαν στον βωμό του καθήκοντος, υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας. Ο Νικόλαος Σιαλμάς μάλιστα έπεσε κατά τη διάρκεια αερομαχίας με τουρκικά αεροσκάφη το 1992.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.