Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Οι θέσεις της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών» στο νέο δημοτικό περιβάλλον

Οι θέσεις της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών» στο νέο δημοτικό περιβάλλον

Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών αναφέρει σε ανακοίνωση της πως «θα συνεχίσει να παράγει  πολιτικές θέσεις  και να παρεμβαίνει μαχητικά στα τεκταινόμενα της ευρύτερης περιοχής  παραμένοντας ένας συμμετοχικός, αυτόνομος, ανεξάρτητος ,ακομμάτιστος φορέας και βήμα διαβουλεύσης των συμπολιτών μας».Η ανακοίνωση:

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ-ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

  ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

Μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου και την συντριπτική νίκη της παράταξης του δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη αλλά και την παράλληλη αποδοκιμασία του σάπιου πελατειακού συστήματος που οδήγησε το Δήμο στην πλήρη πολιτική οικονομική και ηθική απαξία και χρεοκοπία, ανοίγει μια νέα εποχή.

Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών συμμετείχε και πρωτοστάτησε στην δημιουργία της παράταξης του δημάρχου, εμμένοντας στην ανεξαρτησία της και στο πλαίσιο αρχών και προγραμματικών θέσεων που τελικά υιοθετήθηκαν από το σύνολο της παράταξης και επικυρώθηκαν στις εκλογές από τους πολίτες.

Χαιρετίζουμε την ιστορική αυτή εκλογική νίκη και θεωρούμε ότι είναι μοναδική ευκαιρία για το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για το Δήμο. Προϋπόθεση βέβαια είναι η τήρηση του πλαισίου αρχών και προγραμματικών θέσεων της παράταξης, δηλαδή συλλογικές και συμμετοχικές αποφάσεις με κινητοποίηση των πολιτών. Με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία και βεβαίως σχέδιο δράσης και όραμα για την περιοχή μας τα οποία αναλυτικά παρατίθενται στο πλαίσιο προγραμματικών θέσεων της παράταξης.

Η Συμπολιτεία και τα εκλεγμένα στελέχη της, από τις θέσεις ευθύνης που ανέλαβαν στο Δήμο θα συμβάλουν τα μέγιστα προς την παραπάνω κατεύθυνση.

Την κύρια βέβαια ευθύνη για την υλοποίηση και εφαρμογή των προγραμματικών θέσεων επί τη βάσει του πλαισίου αρχών της παράταξης, την φέρει ο δήμαρχος που θεσμικά πρέπει να εκδηλώσει την ανάλογη πολιτική βούληση.

Για την υλοποίηση τους εμείς συμμετέχουμε, βοηθάμε και παρακολουθούμε στενά το δύσκολο εγχείρημα για την ανασυγκρότηση του δήμου και της κοινωνίας και σε όλα τα θεσμικά όργανα – δημοτικό συμβούλιο, Γενική Συνέλευση της παράταξης- θα εκφράζουμε ελεύθερα τις θέσεις μας και φυσικά τις τυχόν επιφυλάξεις μας.

Μετά την εκλογή των στελεχών μας στο δημοτικό συμβούλιο και την ανάληψη θέσης ευθύνης, του επικεφαλής της συμπολιτείας Λευτέρη Μάντζαρη ,η ανοιχτή γενική συνέλευση των μελών της,που πραγματοποιήθηκε στης 29/09/2019,αφού διαπίστωσε σχεδόν ομόφωνα την ανάγκη συνέχισης της αυτόνομης πορείας της Συμπολιτείας στο νέο περιβάλλον, με ταυτόχρονη ανασυγκρότηση της, αποφάσισε τα εξής:1)Έκανε αποδεκτή την παραίτηση του επικεφαλής Λευτέρη Μάντζαρη.2)Εξέλεξε στη θέση του τριμελή συντονιστική επιτροπή που απαρτίζετε από τους: Ηλία Γεωργαλή,Γεώργιο Πουρνάρα ,Παναγιώτη Χολή ,οι οποίοι θα έχουν από δω και πέρα την ευθύνη για το συντονισμό και την λειτουργία της Συμπολιτείας.

Κυρίαρχο όργανο της παραμένει η ανοιχτή γενική συνέλευση των μελών,φίλων και συμπατριωτών μας και την ευθύνη σύγκλισης της την έχει αποκλειστικά ητριμελής συντονιστική επιτροπή. ώστε να εκφράζονται όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτή.

Θεωρούμε ότι η Συμπολιτεία αποτελεί μία κατάκτηση και ένα πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα άμεσης δημοκρατίας και αυτόνομης παρέμβασης στα θέματα της ευρύτερης περιοχής και γι’ αυτό καλούμε τους συμπατριώτες μας να συσπειρωθούν δίπλα της και να εκφράζουν τις θέσεις τους για τα προβλήματα που βιώνει η κοινωνία μας.

Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών θα συνεχίσει να παράγει πολιτικές θέσεις και να παρεμβαίνει μαχητικά στα τεκταινόμενα της ευρύτερης περιοχής παραμένοντας ένας συμμετοχικός,αυτόνομος, ανεξάρτητος ,ακομμάτιστοςφορέας και βήμα διαβουλεύσεις των συμπολιτών μας.Θα είναι ο φορέας που θα απευθύνετε στην κοινωνία και θα αφουγκράζεται τα προβλήματά της.

Οκτώβριος 2019
Για την Γενική Συνέλευση της Συμπολιτείας
Ηλίας Γεωργαλής
Γεώργιος Πουρνάρας
Παναγιώτης Χολής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.