Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Οι θέσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αγρινίου- Θέρμου για το Δημόσιο Νηπιαγωγείο

Οι θέσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αγρινίου- Θέρμου για το Δημόσιο Νηπιαγωγείο

σχολείο2Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αγρινίου- Θέρμου «Κοσμάς ο Αιτωλός» γνωστοποίησε τη θέση του για το Δημόσιο Νηπιαγωγείο σχετικά με τις διεκδικήσεις του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων. Αναφέρει η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου στη συνεδρίασή του στις 03/05 και ύστερα από ανακοίνωση του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων, που είδε το φως της δημοσιότητας, οφείλει να επισημάνει τα παρακάτω:
1. Οι ρόλοι των Νηπιαγωγών και των Βρεφονηπιοκόμων είναι διακριτοί και διαφορετικοί, καθώς και οι ρόλοι των Νηπιαγωγείων και των Παιδικών Σταθμών.
2. Στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται και φοιτούν παιδιά ηλικίας 4-6 ετών, εκ των οποίων η φοίτηση των παιδιών 5-6 ετών ειναι υποχρεωτική. Φυσικά έχουν δικαίωμα εγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς από την ηλικία των 6 μηνών έως την ηλικία εγγραφής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Εκεί ανήκουν τα Νηπιαγωγεία και εκεί φοιτούν από την ηλικία των 4 ετών.
3. Το νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων είναι σαφές και καλούμε το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στη θέσπιση Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.
4. Οι τοποθετήσεις και οι γνωμοδοτήσεις του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος της Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι ξεκάθαρες ως προς το ζήτημα αυτό και καλούμε όλα τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της χώρας να γνωμοδοτήσουν ανάλογα.
Ζητούμε από τη ΔΟΕ, στη συνάντησή της με τον Υπουργό Παιδείας την Τρίτη, 09/05 να απαιτήσει τη στήριξη του Δημόσιου Νηπιαγωγείου και τη θεσμοθέτηση Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο πλαίσιο του 14χρονου Δημόσιου Σχολείου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.