Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Θεσμός Μαθητείας 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου

2o-epal-agriniouΜε αφορμή  έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας με θέμα «Πρόσκληση για διάθεση θέσεων Μαθητείας στα ΕΠΑΛ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου καλεί σε δέσμευση θεσεων, προκειμένου να στηριχθεί ένας νέος θεσμός ουσιαστικός για την επαγγελματική κατάρτιση των αποφοίτων ΕΠΑΛ και γενικότερα για την ανάπτυξη της οικονομίας. Η ανακοίνωση:

Με αφορμή το υπ. αριθμ. 65092/24-4-2018 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας με θέμα «Πρόσκληση για διάθεση θέσεων Μαθητείας στα ΕΠΑΛ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρακαλούμε όπως  μεριμνήσετε για να δεσμεύσετε θέσεις, εάν έχετε τη δυνατότητα, προκειμένου να στηριχθεί ένας νέος θεσμός ουσιαστικός για την επαγγελματική κατάρτιση των αποφοίτων ΕΠΑΛ και γενικότερα για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Σας υπενθυμίζουμε  ότι θα συνεχιστεί η εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας για το σχολικό έτος 2018-19 το οποίο θα περιλαμβάνει δυϊκό σύστημα εκπαίδευσης (μαθητείας) με διάρκεια ενός (1) σχολικού έτους.

Αναλυτικότερα εμπεριέχει:

  • «Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας», μία (1) ημέρα την εβδομάδα στο εργαστηριακό μας κέντρο και
  • «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας» διάρκειας είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως επιμερισμένο κατ’ ελάχιστο σε τέσσερις (4) ημέρες.

Επιπροσθέτως σας γνωρίζουμε ότι για να λειτουργήσει το τμήμα απαιτούνται τουλάχιστον οκτώ (8) μαθητές και η επιβάρυνση του εργοδότη μαζί με ασφαλιστικές εισφορές είναι 9,35 ευρώ την ημέρα.

Επειδή θεωρούμε ότι ο θεσμός είναι πολύ σημαντικός τόσο για τη στήριξη αποφοίτων που μαστίζονται από ανεργία όσο και την οικονομία γενικότερα, οφείλουμε να τον στηρίξουμε παντοιοτρόπως ο καθένας από τη θέση του, γιατί οι εργαζόμενοι αφενός μεν θα αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και αφετέρου θα στηριχθούν οι επιχειρήσεις από επιδοτούμενο εργατικό δυναμικό.

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε σε εύλογο χρονικό διάστημα εάν έχετε τη δυνατότητα να απασχολήσετε απόφοιτο ή αποφοίτους  του σχολείου μας των παρακάτω ειδικοτήτων:

  • Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ
  • Βοηθός Νοσηλευτή
  • Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων
  • Βοηθός Φυσικοθεραπευτή
  • Αισθητικής Τέχνης
  • Κομμωτικής Τέχνης

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα 2641049642 και 2641031072. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του σχολείου μας για περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο http://2epal-agrin.ait.sch.gr/index.php/en/apofoitoi-epal/mathiteia.

 

     Ο  Δ/ντής του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου

  ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   ΠΕ09

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.