Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Θετικές εξελίξεις για το Δήμο Ξηρομέρου στο «μέτωπο» κατά των διαταγών πληρωμής

Θετικές εξελίξεις για το Δήμο Ξηρομέρου στο «μέτωπο» κατά των διαταγών πληρωμής

Θετικά είναι τα πρώτα νέα για το Δήμο Ξηρομέρου όσον αφορά τα ένδικα μέσα που έχει ασκήσει κατά των διαταγών πληρωμής, οι οποίες βασίζονται αποκλειστικά και μόνο σε προφορικές συμβάσεις ανάθεσης που σύναψε η απελθούσα δημοτική αρχή. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, εκδόθηκαν οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις επί των αιτήσεων αναστολής που άσκησε ο Δήμος, βάσει των οποίων απαγορεύεται κάθε πράξη εκτέλεσης μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί των ανακοπών.
Αξίζει μάλιστα να σταθεί κανείς στο σκεπτικό των εν λόγω αποφάσεων, σύμφωνα με το οποίο η Δικαστής πιθανολογεί την ευδοκίμηση των ανακοπών, δεδομένου ότι όπως υποστηρίζει προκύπτουν μια σειρά από ζητήματα ακυρότητας των διαταγών πληρωμής, εστιάζοντας στην έλλειψη νομιμοποίησης των Αντιδημάρχων τόσο για την ανάθεση και παραλαβή των έργων, όσο και για τηνέκδοση των βεβαιώσεων οφειλής.
Σαφώς και πρόκειται για μια εξέλιξη που σε πρώτη φάση τουλάχιστον, δικαιώνει το Γιάννη Τριανταφυλλάκη και τους συνεργάτες του, για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν να χειριστούν το εν λόγω θέμα.
Παράλληλα, γεννιούνται και μια σειρά από ερωτήματα για το τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η απερχόμενη δημοτική αρχή…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.