Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Θετικό το υπουργείο στην κάνναβη για θεραπευτικούς σκοπούς

Θετική εμφανίζεται με δημοσιεύματα στον Τύπο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην χρήση της κάνναβης για αποδεδειγμένα θεραπευτικούς σκοπούς, μετά από πόρισμα

thetiko-to-upourgeio-stin-kannabi-gia-therapeutikous-skopous.w_lΘετική εμφανίζεται με δημοσιεύματα στον Τύπο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην χρήση της κάνναβης για αποδεδειγμένα θεραπευτικούς σκοπούς, μετά από πόρισμα από ομάδα εργασίας που προτείνει τη νομιμοποίηση κάνναβης για ιατρικούς λόγους.
Το πόρισμα συντάχθηκε από την ομάδα υπό την αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας και προέδρου της Επιτροπής για τη χρήση ιατρικής κάνναβης Κατερίνα Αντωνίου. Σε αυτό εμπεριέχονται και προτάσεις για τη δημιουργία κανονιστικού πλαισίου που θα ρυθμίζει το ζήτημα.
Στο πόρισμα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «είναι αποδεκτές οι φαρμακολογικές ιδιότητες και οι υπό διερεύνηση επακόλουθες θεραπευτικές ενδείξεις της κάνναβης κατόπιν εγκριτικών διαδικασιών, είτε με τη μορφή δραστικών ουσιών που περιλαμβάνονται στο φυτό είτε εκχυλισμάτων ή τμημάτων του φυτού».
«Οι θεραπευτικές προοπτικές των κανναβοειδών μπορεί μελλοντικά να επεκταθούν στη θεραπεία του γλαυκώματος, της οστεοπόρωσης, της σχιζοφρένειας και του φαινομένου του εθισμού και της εξάρσης» προστίθεται στο πόρισμα στο οποίο επισημαίνεται ότι αρχικά το προφίλ της σχέσης κλινικού οφέλους/ανεπιθύμητων ενεργειών είναι ευνοϊκό για νόσους όπως «η καχεξία στο HIV, η επιληψία, ο χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ναυτία και έμμεση στη χημειοθεραπεία, σπαστικότητα που σχετίζεται με την πολλαπλή σκλήρυνση κ.α.

http://www.thetoc.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.