Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Θλίψη και στο Θέρμο για την απώλεια του Ιπποκράτη Σαβούρα- Ανακοίνωση του δημάρχου

φωτογραφίαΣυλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας για τον θάνατο του Ιπποκράτη Σαβούρα. Θυμίζει μάλιστα την παρουσία στο Θέρμο του εκλιπόντος ως εξόριστου κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Αναφέρει ο δήμαρχος Θέρμου:

Ο πρώην βουλευτής της Β΄ Αθηνών, Ιπποκράτης Σαβούρας, έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 86 ετών. Γεννήθηκε στην Μύρινα της Λήμνου το 1931, υπήρξε κτηνίατρος στο επάγγελμα και τα τελευταία χρόνια είχε ιδρύσει το Κόμμα «Κίνημα Εθνικής Αντίστασης», του οποίου ήταν Πρόεδρος.
Ασχολήθηκε ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση και έχει εκδώσει βιβλία και τοπικές εφημερίδες. Στην διάρκεια της χούντας ανέπτυξε πλούσια αντιδικτατορική δράση και υπέστη σκληρά βασανιστήρια στην διάρκεια της φυλάκισης του. Όλοι οι Θέρμιοι κατά την διάρκεια της δικτατορίας τον γνώρισαν αφού εκτοπίσθηκε στην πόλη μας.
Είχα συχνή επικοινωνία μαζί του ενώ δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση του δήμου για τους εξορίστους για λόγους υγείας και απέστειλε θερμό χαιρετισμό. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.