Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Θλίψη στη Ναύπακτο για την απώλεια του Γρηγόρη Ράπτη

Θλίψη στη Ναύπακτο για την απώλεια του Γρηγόρη Ράπτη

Θλίψη στη Ναύπακτο για την απώλεια του Γρηγόρη Ράπτη. Συλλυπητήρια του δημάρχου και του Ναυπακτιακού Αστέρα. 

Θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου ο αιφνίδιος θάνατος του Γρηγόρη Ράπτη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Ο Γρηγόρης Ράπτης είχε γεννηθεί το 1945 στη Ναύπακτο,είχε τελειώσει τη νομική σχολή, υπηρέτησε τη μάχιμη δικηγορία ενώ είχε διατελέσει πρόεδρος στην ομάδα του Ναυπακτιακού Αστέρα.

Η ανακοίνωση του Ναυπακτιακού 

Η διοίκηση του Ναυπακτιακού Αστέρα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του δικηγόρου και πρώην προέδρου της ομάδας μας Γρηγόρη Ράπτη. Ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος του Π.Α.Σ. Ναυπακτιακού Αστέρα από το 1985 έως το 1988 συμβάλλοντας με τον δικό του τρόπο και με όλες του τις δυνάμεις στην ιστορική πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης μας.

Β. Γκίζας: Φτωχότερος από σήμερα ο Έπαχτος 

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας αναφέρει:

Θλίψη στο άκουσμα του φευγιού του Γρηγόρη Ράπτη, του φίλου, του συναδέλφου, του συμπολίτη, του ιδεολόγου.

Αγάπησε τη Ναύπακτο όσο λίγοι, αγάπησε το λιμάνι όσο λίγοι, αγάπησε τις ιδέες του όσο λίγοι. Έζησε με τη Ναύπακτο, έζησε με το λιμάνι, έζησε με τις ιδέες του. Με τίμησε αρκετές φορές με επισκέψεις στο Δημαρχείο, όπου είχα τη χαρά να τον ακούω να μου μιλά για τον Έπαχτο, να μου αναλύει τις απόψεις του για συγκεκριμένες παρεμβάσεις και έργα.

Στην τελευταία μας συνάντηση μου επιφύλαξε μία πολύ ευχάριστη έκπληξη, καθώς μου έφερε ένα ποίημα, πραγματικό διαμάντι. Ο μεγάλος νεοέλληνας Ποιητής Γιάννης Ρίτσος, τον Απρίλη του 1966 επισκέφθηκε με λίγους φίλους τη Ναύπακτο και με αφορμή αυτή του την επίσκεψη έγραψε το «Αρχαίο Φρούριο».

Για το εξαιρετικό και σπουδαίας αξίας για όλους μας ποίημα, του οποίου την ύπαρξη ομολογώ αγνοούσα, τόσο εγώ όσο και οι περισσότεροι από εμάς, συμφωνήσαμε το καλοκαίρι να πραγματοποιήσουμε μια ιδιαίτερη εκδήλωση…Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

nafpaktianews.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.