Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Θλίψη στους αυτοδιοικητικούς για τον θάνατο του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη

Θλίψη στους αυτοδιοικητικούς για τον θάνατο του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη

Είναι δυστυχώς γεγονός ο πρώτος θάνατος ασθενή από κορωνοϊό στην Ελλάδα. Ο 66χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Ο άτυχος άνδρας ήταν ένας από τους εκδρομείς στους Αγίους Τόπους που επέστρεψαν με τον κορωνοϊό από το ταξίδι τους.

Η απώλεια του προκάλεσε θλίψη και στους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης καθώς ήταν περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας εκλεγμένος στην Ηλεία με το συνδυασμό του Κ.Σπηλιόπουλου (στο παρελθόν με τον Απόστολο Κατσιφάρα) ενώ το 2015 πολιτεύτηκε με το ΠΑΣΟΚ .

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη από τον κορωνοϊό, εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Ο εκλιπών είχε μακρά θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και είχε εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος.

Όπως αναφέρει σε ψήφισμά του, το Περιφερειακό Συμβούλιο:

«Στην Πάτρα σήμερα, Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, συνήλθε εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, μετά το άγγελμα του θανάτου του Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε. Ηλείας, Μανώλη Αγιομυργιαννάκη. Ο Περιφερειάρχης, ο Πρόεδρος και το σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του συναδέλφου Μανώλη Αγιομυργιαννάκη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή πολεμώντας γενναία ενάντια στο νέο κορωνοϊο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, ομόφωνα αποφάσισε:

• Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Τάκη Παπαδόπουλο, να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
• Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και να τους επιδώσει το παρόν ψήφισμα.
• Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος.
• Να προβεί σε δωρεά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» (παράρτημα Ηλείας), στη μνήμη του εκλιπόντος.
•Να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και να δημοσιευθεί στον Τύπο η παρούσα απόφαση.»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, πληροφορούμενος την απώλεια του Περιφερειακού Συμβούλου Δυτικής Ελλάδας, Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, έκανε την εξής δήλωση:

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σήμερα πενθεί.
Γιατί χάνει έναν «υπηρέτη» της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Έναν από εμάς.
Αλλά και γιατί ένας ενεργός πολίτης, υπόδειγμα ανθρώπου και εκπαιδευτικού, από την περιοχή μας γίνεται το πρώτο θύμα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Η Περιφέρεια θα σταθεί στο πλευρό τους και τώρα και στο μέλλον, σε ό,τι χρειαστούν.
Παράλληλα όμως, ειδικά αυτή την ώρα, είναι απολύτως απαραίτητο να επαναλάβουμε ότι αποτελεί ατομική και συλλογική ευθύνη όλων μας να σταθούμε όρθιοι απέναντι στον κορωνοϊό και να τον νικήσουμε.
Και θα το κάνουμε!
Με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και αποφασιστικότητα.
Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και τα παιδιά μας.
Από σήμερα, το οφείλουμε και στον δικό μας άνθρωπο που έφυγε νωρίς…

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Δυτική Ελλάδα ΜΠΡΟΣΤΑ», με την οποία είχε εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης στην ενότητα της Ηλείας, τον αποχαιρετά με ανακοίνωσή του:

«Η παράταξή μας «Δυτική Ελλάδα ΜΠΡΟΣΤΑ» είναι συγκλονισμένη. Ο φίλος, ο συνεργάτης, ο συναγωνιστής μας, Μανώλης Αγιομυργιανάκης, έφυγε από τη ζωή.

Σήμερα όλα τα μέλη και οι φίλοι μας, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα έχουν στο μυαλό τους τον άτυχο Μανώλη. Που με τον πιο τραγικό τρόπο έχασε τη σκληρή μάχη που έδωσε με τη λαίλαπα που ταλανίζει ολόκληρο τον πλανήτη. Με θάρρος μοναδικό και αξιοπρέπεια.

Χάσαμε έναν πολύτιμο συνεργάτη. Ένα μοναδικό, αξιοπρεπή και ακέραιο άνθρωπο. Τα λόγια είναι λίγα για να εκφράσουν τη θλίψη μας και όλα αυτά που αισθανόμαστε.

Η Ηλεία έχασε τον υποστηρικτή της, τον άνθρωπο που ανέδειξε όσο κανένας άλλος τα προβλήματά της και ζητούσε λύσεις. Έχασε τον άνθρωπο που με τόση δύναμη και αποτελεσματικότητα την εκπροσωπούσε, που πρότεινε και διεκδικούσε.

Ο Μανώλης πάλεψε με ανιδιοτέλεια για την πρόοδο στην Περιφέρειά μας. Θα τον τιμούμε πάντα για την ακεραιότητά του, την ευγένειά, τη συνέπεια και το ήθος του.

Με αβάσταχτη θλίψη, η σκέψη μας είναι κοντά στη γυναίκα του και στα παιδιά του που ανεβαίνουν Γολγοθά.

Φίλε Μανώλη θα μας λείψεις…»

Η ανάρτηση του Αγρινιώτη Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιώργου Σύρμου: «Ήταν τιμή μου να μοιράζομαι τα ίδια έδρανα για 4 χρόνια μαζί σου. Γίναμε φίλοι είπαμε πολλά ονειρευτήκαμε αλλά τόσα αλλά δυστυχώς η ζωη είχε αλλά σχέδια. Κρατάω για πάντα την τελευταία μας επικοινωνία την περασμένη Τετάρτη και σου υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για την Πολυαγαπημένη σου Ηλεια! Η Περιφερεια Δυτικης Ελλάδας είναι φτωχότερη γιατί έχασε έναν άνθρωπο με αρχές ήθος και καρδιά μικρού παιδιού. Μανώλη μου καλό ταξίδι!».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.