Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Θνητότητα στη ΜΕΘ Αγρινίου: καμία αναφορά από την Μ. Γκάγκα στα περί μικροβίου που είπε ο Πλεύρης

Θνητότητα στη ΜΕΘ Αγρινίου: καμία αναφορά από την Μ. Γκάγκα στα περί μικροβίου που είπε ο Πλεύρης

Επίκαιρη Ερώτηση Γ. Βαρεμένου στην Βουλή για ΜΕΘ νοσοκομείου Αγρινίου 

«Έκθετο άφησε χθες στην Βουλή η αναπλ. Υπουργός Υγείας κ. Μ. Γκάγκα τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι για την καταγραφείσα θνητότητα 100% στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου ευθύνεται ένα ενδονοσοκομειακό μικρόβιο», σχολιάζει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

Κατά την συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή και Αναπληρωτή Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία , Γιώργου Βαρεμένου, και παρά τις επανειλημμένες πιέσεις του, η αναπλ. Υπουργός απέφυγε συστηματικά να αναφέρει το παραμικρό περί μικροβίου.

Σύμφωνα με την κυρία Γκάγκα, η ΜΕΘ του Αγρινίου λειτουργούσε απρόσκοπτα ως την μετατροπή της σε ΜΕΘ Covid η οποία έγινε γιατί «αυτό απαιτούσαν οι συνθήκες υγείας».

Η αναπληρώτρια υπουργός υποστήριξε πως η Μονάδα ήταν πλήρως στελέχωμενη και όλο το προσωπικό πλήρως εκπαιδευμένο έχοντας οδηγίες και παρακολουθήσει σεμινάρια.

Σημείωσε, επικαλούμενη και στελέχη του ΟΔΙΠΥ , πως η βαρύτητα των περιστατικών ήταν μεγαλύτερη από άλλες ΜΕΘ και πως δεν πρέπει να συγκρίνονται οι θνητότητες μικρότερων νοσοκομείων σε σχέση με άλλα που νοσηλεύουν πολύ περισσότερους ασθενείς.

«Αν υπήρξαν προβλήματα στη διοίκηση θα το δούμε σε όλο το σύστημα υγείας», άλλη μια αναφορά που εκθέτει την τότε ηγεσία που «ξήλωσε» τον διοικητή.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Βαρεμένο, το υπουργείο παραμένει υπόλογο για την μη δημοσίευση του Πορίσματος του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) για το θέμα της θνητότητας. «Γιατί δεν το δίνετε στην δημοσιότητα;Τί θέλετε να κρύψετε; Ποιές σκοπιμότητες υπηρετείτε;» ρώτησε ο βουλευτής.

«Αποφασίσατε την σύσταση της κλινικής ΜΕΘ-Covid εν μία νυκτί, προκειμένου να παρουσιάσετε αυξημένο αριθμό κλινών ΜΕΘ. Της νύχτας όμως τα καμώματα, τα βλέπει η μέρα και γελά, μόνο που εδώ δεν πρόκειται για γέλωτα, αλλά για θρήνο και οδυρμό. Είναι πασιφανές ότι υποτιμάτε την ανάγκη για ενίσχυση του ΕΣΥ, το οποίο θεωρείτε ως αποπαίδι»,είπεο βουλευτής και κατέληξε:

«Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να μολύνει το Δημόσιο ΕΣΥ με το μικρόβιο της ιδεοληπτικής εμμονής στα ΣΔΙΤ και τις ιδιωτικοποιήσεις. Η μόνη λύση για την ουσιαστική ανάταξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι η επερχόμενη πολιτική αλλαγή».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.