Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Θύαμος ετών 42! (βίντεο)

Δείτε ένα βίντεο για το χωριό Θύαμος Βάλτου όπου κάτοικοι μιλούν για την καθημερινότητα στην περιοχή, πριν δημιουργηθεί το χωριό το 1976 αλλα και για τη ζωή στη συνέχεια και σήμερα.

Ο Θύαμος δημιουργήθηκε το 1976 και οι πρώτοι κάτοικοι προέρχονταν από τα γύρω χωριά (Πατιόπουλο, Φράγκου, Δρομίστα, Κάμινα, Ρουπακιά, Τάρλα και Αγρίδι) . Αρχικά υπαγόταν στην επαρχία Βάλτου ενώ τον Σεπτέμβριο του 1977 προσαρτήθηκε στην κοινότητα Πατιοπούλου . Το 1997 περιήλθε στα όρια του δήμου Ινάχου και πλέον ανήκει στο δήμο Αμφιλοχίας. Η πρώτη απογραφή που διενεργήθηκε στο χωριό το 1981, κατέγραψε 439 κατοίκους ενώ το 1991 ο πληθυσμός του οικισμού ανερχόταν στους 384 κατοίκους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής πληθυσμού του 2011 ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων φθάνει τους 386 . Ο Θύαμος αποτελεί τον πολυπληθέστερο οικισμό της τοπικής κοινότητας Πατιοπούλου.
Εκκλησιαστικά, ο Θύαμος υπάγεται στην μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ενώ η κεντρική εκκλησία του οικισμού είναι ο ιερός ναός των Αγίων Αναργύρων οπου εορτάζεται την 1 Ιουλίου..
Το χωριό προσφέρεται για πεζοπορία και ποδηλασία μέσα στη φύση.

Πληφορορίες: wikipedia-πηγή e-maistros.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.