Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Θύμιος Ράπτης: Κάθε έργο για τα χωριά του δήμου Αγρινίου σταμάτησε το ’14!

Καλεσμένος σήμερα το πρωί στο www.agriniowebradio.gr και τον Antenna Star 103,5 ήταν ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Χριστίνα Σταρακά στην δημοτική ενότητα Θεστιέων,  Θύμιος Ράπτης.

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός μίλησε στην εκπομπή «Ξανά στα βάσανα στις 11» για όσα έγιναν στα δημοτικά συμβούλια των προηγούμενων χρόνων, για την πρόταση της Χριστίνας Σταρακά και τους συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» για την Τριχωνίδα και για τα παράπονα, όπως ανέφερε, του κόσμου στα χωριά για όσα δεν έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Ο Δήμος Αγρινίου για να λειτουργήσει πρέπει να έχει εισόδημα και για να έχει εισόδημα πρέπει να έχει παραγωγή. Άρα σε δύο σκέλη μένουμε: η περιφέρεια χρειάζεται έργα άρδευσης και αγροτική οδοποιία. Το εμπορικό Αγρίνιο λειτουργεί και «ζει» από την Περιφέρειά του, από τα χωριά», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ράπτης.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα για τον πρωτογενή τομέα: «Κάθε έργο για την Περιφέρεια του δήμου Αγρινίου το 2014 σταμάτησε» , είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος το τι θα άλλαζε στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, τι διαφορετικό θα ήθελε να δει σε σχέση με τα τελευταία πέντε χρόνια, τόνισε πως ο κάθε δημοτικός σύμβουλος θα πρέπει να έχει τον χώρο να αναπτύσσει τις ιδέες του: «Εδώ είχαμε ένα κλειστό δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να ακούγονται άλλες φωνές. Εμείς θα δώσουμε τη δυνατότητα ανάπτυξης ιδεών και τη δυνατότητα τοποθέτησης σε όλους», ανέφερε.

Σε σχέση με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα στα χωριά και ειδικά στη Δ.Ε. Θεστιέων όπου ο ίδιος απευθύνεται άμεσα,  μίλησε για ανάγκη να δοθεί προσοχή σε θέματα καθημερινότητας. «Αυτά τα θέματα είναι τα πρώτα που πρέπει να δούμε. Σε κάποια χωριά παραμελήθηκαν αυτή την πενταετία,αλλά σε κάποια άλλα όχι».

Ιδιαίτερα έμεινε στα έργα άρδευσης που χρειάζονται τα χωριά του δήμου αλλά και στο σχέδιο για την ανάπτυξη της Τριχωνίδας, θέματα που η παράταξη Σταρακά έχει θέσει ως είναι προτεραιότητες.

Ερωτώμενος για  πιθανές συνεργασίες με άλλες παρατάξεις αν τελικά η παράταξη της Χρ. Σταρακά είναι η νέα Δημοτική Αρχή, ο κ. Ράπτης είπε τέτοιες θα υπάρξουν, με κριτήριο την προγραμματική  σύγκλιση. «Με όσους ταιριάζουν τα χνώτα μας θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε», ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό: 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανδρέας Γκορογιας....

    Τα έργα στα Χωριά τελείωσαν το 2010 και όχι το 2014…και το μεγαλύτερο έργο αγαπητέ Θύμιο γίνεται αυτή την στιγμή στον δήμο σου…και συγκεκριμένα στο Παναιτώλιο…αλλά δεν μπορεις να το αναφέρεις γιατί είναι έργο του φίλου σου του Τραπέζιωτη που όλοι ξέρουν πόσο αδυναμία του έχεις!!!όπως λέει και ο Ροδίτης….SANO…..!!!!! Θύμιο ο Τραπεζιωτης μπορούσε..εσύ ΟΧΙ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.