Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020

Ti λέει η Πολεοδομία για το γήπεδο του Παναιτωλικού

Ti λέει η Πολεοδομία για το γήπεδο του Παναιτωλικού

H ανακοίνωση έρχεται μετά τις χθεσινές τηλεοπτικές δηλώσεις του Φώτη Κωστούλα
H ανακοίνωση έρχεται μετά τις χθεσινές τηλεοπτικές δηλώσεις του Φώτη Κωστούλα

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την έκδοση αδείας και την επιβολή προστίμου για αυθαίρετες κατασκευές στο γήπεδο του Παναιτωλικού, από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Αγρινίου εκδόθηκε ανακοίνωση. Η συγκυρία την ανακοίνωσης έρχεται μετά τις αναφορές του προέδρου του Παναιτωλικού Φώτη Κωστούλα στη χθεσινή συνέντευξη στον Αχελώο, και σε αυτή η Πολεοδομία αφού περιγράφει το ιστορικό της υπόθεσης σημειώνει πως «όπως διαπιστώνει κάθε καλόπιστος παρατηρητής, πρόθεση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Πολεοδομικού Σχεδιασμού όχι μόνο δεν ήταν – και δεν είναι – η δημιουργία προσκομμάτων και εμποδίων, αλλά, αντίθετα, η διευκόλυνση της διαδικασίας, η γρήγορη διεκπεραίωση των υποθέσεων και η τήρηση της νομιμότητας».

Στην ανακοίνωσή αναφέρεται :

1.    Η ΠΑΕ Παναιτωλικός στις 26-7-2011υπέβαλε στη Διεύθυνση Πολεοδομίας και Πολεοδομικού Σχεδιασμού αίτηση για την έκδοση άδειας νομιμοποίησης και αποπεράτωσης και κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης.
Ο φάκελος αυτός επιστράφηκε στις αρχές του έτους 2012, διότι ήταν ελλιπής ως προς την πληρότητα (εγκρίσεις από συναρμόδιες Υπηρεσίες, περιβαλλοντική αδειοδότηση κ.λ.π. και αναντιστοιχίες μελετών όπου οι εγκρίσεις υπήρχαν) ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη (δεν είχε ακόμη τελεσφορήσει) η απαιτούμενη πολεοδομική ρύθμιση (τροποποίηση Σχεδίου Πόλης) για την έγκριση δομήσιμης επιφάνειας στο Ο.Τ. που βρίσκεται το γήπεδο. Η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί έγκαιρα από τις Υπηρεσίες του Δήμου και οι ευθύνες καθυστέρησης ανήκουν αλλού.
2.    Το Νοέμβριο του 2011 η ΠΑΕ προέβη σε δήλωση ένταξης αυθαιρέτων κατασκευών στο άρθρο 26 του Ν. 4014/11 για έκδοση άδειας νομιμοποίησης εντός τριών ετών από την ημερομηνία υποβολής της (Νοέμβριος 2011). Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί σχετικός φάκελος στην Υπηρεσία.
3.    Τον Αύγουστο του 2012 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απαιτούμενη πολεοδομική ρύθμιση και έτσι άνοιξε ο δρόμος για τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών. Επαναλαμβάνουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί σχετικός φάκελος στην Υπηρεσία.
Σε ό,τι αφορά το πρόστιμο, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1.    Η Διεύθυνση Πολεοδομίας και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, το διάστημα Ιουνίου – Δεκεμβρίου 2011 έγινε αποδέκτης καταγγελιών από πολίτες, το Α Αστυνομικό Τμήμα,  τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή με το με αρ. πρωτ. ΓΕΔΔ/Φ 1556.11/19146/5-12-2011 έγγραφό του και τον Πταισματοδίκη Αγρινίου(μετά από Εισαγγελική παραγγελία)με το αριθμ. πρωτ. 515/22-11-2011 έγγραφο του, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στις εγκαταστάσεις του Γηπέδου. Με βάση την τελευταία έκθεση αυτοψίας, υπολογίστηκε πρόστιμο 913.266,3 ευρώ.
2.    Το πρόστιμο σήμερα, με βάση τη νεότερη νομοθεσία είναι 273.979 ευρώ και δύναται να εκμηδενιστεί εφόσον υπάρξει νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών.
3.    Να σημειωθεί ότι Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ απεδέχθη ανεπιφύλακτα όλες τις συνταχθείσες εκθέσεις αυτοψίας, προκειμένου να τύχει των ευεργετικών διατάξεων περί μείωσης των προστίμων.
Όπως διαπιστώνει κάθε καλόπιστος παρατηρητής, πρόθεση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Πολεοδομικού Σχεδιασμού όχι μόνο δεν ήταν – και δεν είναι – η δημιουργία προσκομμάτων και εμποδίων, αλλά, αντίθετα, η διευκόλυνση της διαδικασίας, η γρήγορη διεκπεραίωση των υποθέσεων και η τήρηση της νομιμότητας.
Η Διεύθυνση Πολεοδομίας και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, διαβεβαιώνει όλους τους δημότες του Αγρινίου ότι, λειτουργώντας πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη γρήγορη διεκπεραίωση όλων των υποθέσεων (πόσο μάλλον του γηπέδου Παναιτωλικού) και παραμένει στη διάθεση της ΠΑΕ Παναιτωλικός για την επίλυση των προβλημάτων αδειοδότησης, εφόσον προσκομιστούν τα απαραίτητα από το νόμο στοιχεία.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.