Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Τι απαντά ο ΤΟΕΒ Κατοχής στην καταγγελία ελαιοπαραγωγών

Σε πολλά μέσα ενημέρωσης κοινοποιήθηκε μια καταγγελία “Ομάδας Ελαιοπαραγωγών Πενταλόφου Αιτωλοακαρνανίας”.
Σύμφωνα με αυτή, 100 περίπου παραγωγοί επιτραπέζιων ελιών Καλαμάτας ,με έδρα στο χωριό Πεντάλοφο του δήμου Μεσολογγίου και τα γύρω χωριά, αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα στο να ποτίσουν καθώς ο ΤΟΕΒ Κατοχής δεν ανοίγει το αρδευτικό δίκτυο.
«Η παραγωγή μας έχει ξεραθεί στο δέντρο και έχει γίνει σταφίδα αφού δεν έχει βρέξει στην περιοχή μας πολλές φορές. Ο ΤΟΕΒ άνοιξε το δίκτυο για δύο μέρες αλλά εμείς δεν προλάβαμε να ποτίσουμε γιατί πότιζαν και άλλοι αγρότες τα χωράφια τους. Έχουμε κάνει έξοδα μεγάλα και λίγες μέρες πριν να μαζέψουμε ο ΤΟΕΒ μας καταστρέφει», υποστήριξαν,
Το agrinionews.gr έθεσε την καταγγελία υπόψιν του προέδρου του ΤΟΕΒ Κατοχής, Κωνσταντίνου Ρόμπολα. Υποστήριξε ο κ. Ρόμπολας πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Κατοχής έλαβε την απόφαση να ανοίξει το αντλιοστάσιο Α1 την περασμένη Τετάρτη ,10 Οκτωβρίου 2018, καθώς δεν έχει βρέξει για μέρες στην περιοχή.
Το αντλιοστάσιο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ρόμπολα, έμεινε ανοιχτό μέχρι και το πρωί του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου 2018, δηλαδή για περίπου 3,5 μέρες, διάστημα αρκετό για να ποτίσουν όλοι τα χωράφια τους.
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κατοχής τόνισε ότι -με εξαίρεση ίσως μία και μόνο περίπτωση- οι αγρότες είχαν το χρονικό διάστημα στη διάθεση τους να ποτίσουν τα χωράφια τους. Τόνισε παράλληλα πως σε περίπτωση που δεν βρέξει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, το αντλιοστάσιο θα λειτουργήσει εκ νέου έτσι ώστε να μην υπάρξουν οποιαδήποτε προβλήματα στις τοπικές καλλιέργειες. “100 δεν είναι μαζί όλοι οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής”, σχολίασε δηκτικά την καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.