Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Τι απαντά το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την παράνομη υλοτομία στο Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου

Τι απαντά το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την παράνομη υλοτομία στο Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος απαντά σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή  από τον Βουλευτή κ. Κυριάκο Βελόπουλο με θέμα την «Καταστροφή του Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας».

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υφυπουργός,  Γ. Αμυράς σημειώνει ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας «μεριμνά, ώστε η πρόληψη των παράνομων υλοτομιών κατά τους χειμερινούς κρίσιμους μήνες να εντάσσεται σε ένα ετήσιο, ενισχυμένο πρόγραμμα δασοπροστασίας, με επιβάρυνση των πιστώσεων του Τακτικού Προϋπολογισμού και με πεδίο εφαρμογής όλη την Χώρα».

Σημιεώνει πως τα «Δασαρχεία Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Μεσολογγίου, τα οποία είναι αρμόδια για την εφαρμογή της Δασικής Νομοθεσίας στην περιοχή του Δάσους Ξηρομέρου, διενεργούν περιπολίες και επιβάλλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις, όπου διαπιστώνονται παράνομες ενέργειες. Το ΥΠΕΝ αναγνωρίζει ότι απαιτείται ενίσχυση των περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα προς αυτή την κατεύθυνση. Η μεταφορά και κάθετη υπαγωγή τους στο ΥΠΕΝ εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο».

Τέλος, σημειώνει ότι μέρος του Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου βρίσκεται σε περιοχή που έχει ενταχθεί στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000. Το ΥΠΕΝ έχει αναθέσει και εκπονούνται (για το σύνολο των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 της Χώρας) Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες και Σχέδια Διαχείρισης για αυτές.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.