Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Τι γίνεται με τα έργα στο Άκτιο-Αμβρακία ενώ συνεχίζεται ο βαρύς φόρος αίματος

Τι γίνεται με τα έργα στο Άκτιο-Αμβρακία ενώ συνεχίζεται ο βαρύς φόρος αίματος

f38f4d7bc50b7c8309fd8e626ecfa8fe_L (1)Σε μία από τις νέες οδικές καρμανιόλες εξελίσσεται ο οδικός άξονας Αμφιλοχία-Άκτιο στον οποίο τα δυστυχήματα και τα ατυχήματα είναι πλέον σε καθημερινή βάση. Η πιο πρόσφατη τραγωδία σημειώθηκε
πριν από λίγες μέρες στο 5ο χλμ Βόνιτσας – Αμφιλοχίας με 2 νεκρούς φαντάρους. Αυτοκίνητο ΙΧΕ στο οποίο επέβαιναν 3 φαντάροι από το Αεροπορικό Απόσπασμα Ακτίου (πρώην 131 ΣΜ) εξετράπη της πορείας του σε δεξιά στροφή και έπεσε με σφοδρότητα σε διερχόμενο ΙΧΦ. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να χάσουν ακαριαία τη ζωή τους οδηγός και συνοδηγός (25 από το Δοκίμι Αγρινίου και 19 ετών από τον Αστακό) του ΙΧΕ και να τραυματιστεί ελαφρά ο τρίτος συνεπιβάτης (20 ετών από το Ζευγαράκι) που μεταφέρθηκε αρχικά στο ΚΥ Βόνιτσας και στη συνέχεια στο ΓΝ Λευκάδας.

Ο βαρύς φόρος αίματος έρχεται την ώρα που οι αποφάσεις για την αποπεράτωση του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία είναι προ των πυλών, αλλά χωρίς προς το παρόν ορατό τέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com από το Υπουργείου Υποδομών, γίνεται προσπάθεια αντί για το έργο της μεγάλης σκούπας των 165εκατ.ευρώ, να διασωθούν οι εργολαβίες 3 και 4 (η λεγόμενη και ως Παράκαμψη Αμφιλοχίας) με υποκατάσταση αναδόχου στην 4η εργολαβία για να τελείωσουν πιο σύντομα τα έργα.

Στόχος είναι εφόσον γίνει εφικτό κάτι τέτοιο (δηλαδή το καλό σενάριο), να περάσουν συμπληρωματικές συμβάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο και στις αρχές του 2018 να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα με στόχο την σταδιακή ολοκλήρωση μέχρι το 2019.

Όλα αυτά βέβαια είναι με αστερίσκους προς το παρόν. Δηλαδή, να συμφωνήσει ο σημερινός ανάδοχος να υποκατασταθεί στην 4η εργολαβία, να γίνουν δεκτές από το Ελεγκτικό Συνέδριο οι συμπληρωματικές συμβάσεις, να μην υπάρξουν άλλα αναχώματα στο έργο κ.α.

Σε αυτό το σενάριο, δηλαδή με την ενεργοποίηση των εργολαβιών 3 (Δρυμός-Λουτράκι) και 4 (Λουτράκι-Αμβρακία) και την ήδη σε κατασκευή τμήμα της 1ης εργολαβίας (Άκτιο-Βόνιτσα), θα δημοπρατηθεί μία μικρότερη σκούπα, κόστους περίπου 70εκατ.ευρώ η οποία θα μαζέψει ότι απομείνει από τις εργολαβίες 1 και 2.

Πάντως φορείς και βουλευτές της περιοχής πιέζουν για να δοθεί λύση εδώ και τώρα και να σταματήσει ο καθημερινός τραγικός απολογισμός. Πριν μερικές ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com ο βουλευτής Λευκάδας Αθ.Καββαδάς, έστειλε επιστολή στον Υπ.Υποδομών ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών για να ολοκληρωθούν τα έργα, με την ενεργοποίηση των έργων στις δύο τελευταίες εργολαβίες.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.