Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2020

Tι καιρό θα έχουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και οι πρώτες εκτιμήσεις για την Κυριακή του Πάσχα

pasxaΤι καιρό θα έχουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα; Ο καιρός θα είναι μάλλον… ανάμεικτος, σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου για το newsit.gr. Ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει πως παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες μέρες…

Και αυτό επειδή πέρα από την Κυριακή, μια μέρα πριν την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, όπου θα εκδηλωθούν βροχές στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, ενδεχομένως και τοπικές καταιγίδες, θα είναι αρκετά άστατος ο καιρός κατά διαστήματα.

Θα έρθει σκόνη από την Αφρική η οποία θα περιορίσει την ωραιότητα. Φαίνεται ότι μπαίνοντας στην μεγάλη εβδομάδα ο καιρός θα βελτιωθεί για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η σκόνη θα διαλυθεί και θα εκτοπιστεί στις περιοχές της Τουρκίας και γενικά τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι πολύ μεγάλα για το σύνολο της επικράτειας.

Ο καιρός από την Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη

Από την Μεγάλη Δευτέρα έως την Μεγάλη Πέμπτη φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι πολύ καλός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη θα σημειώσει μια μικρή πτώση σε σχέση με τις άλλες μέρες, ωστόσο από την μεγάλη Τετάρτη και έπειτα φαίνεται ότι ο υδράργυρος θα τραβήξει την ανηφόρα και θα φτάσει μάλιστα σε τιμές αρκετά ικανοποιητικές για την εποχή.

Δεν αναμένονται βροχοπτώσεις καθ’ όλη την διάρκεια αυτών των τεσσάρων ημερών (Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλη Πέμπτη).

Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες ενώ γενικά ο καιρός θα είναι σύμμαχος για όσους αποφασίσουν να φύγουν προς περιοχές του Αιγαίου του Ιονίου και τις ηπειρωτικής Ελλάδος.

Συγκεχυμένες οι προβλέψεις για τον καιρό της Κυριακής του Πάσχα

Αυτό που φαίνεται να αλλάζει κρατώντας ένα μεγάλο ερωτηματικό γιατί είναι πολλές μέρες μετά μέχρι τότε, είναι το γεγονός ότι από την Μεγάλη Παρασκευή φαίνεται ο καιρός ότι θα αλλάξει. Δηλαδή έρχεται ένα σύστημα με βροχοπτώσεις το οποίο θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Υπάρχει μια τεράστια διχογνωμία μεταξύ των προγνωστικών στοιχείων αυτή την στιγμή μεταξύ των μοντέλων. Αλλά μοντέλα δείχνουν ότι θα έχουμε άστατο καιρό την μεγάλη Παρασκευή και στην συνέχεια και αλλά δίνουν ότι θα συνεχίσει ο ανοιξιάτικος καιρός που θα έχουμε κατά τη διάρκεια της μεγάλης εβδομάδας.

Αυτά θα ξεκαθαρίζουν περί τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, τις επόμενες μέρες.

thebest.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.