Πέμπτη, Οκτώβριος 17, 2019

Τι λέει το Αγροτικό Κόμμα για την (μη) υποψηφιότητα του προέδρου του με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία-«αυτόνομη συμμετοχή»

Μία από τις παράδοξες ιστορίες της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου στην Αιτωλοακαρνανία αφορά στην για ένα… 24ωρο υποψηφιότητα του κ. Νίκου Μπουγιούρη  με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρώτη ανακοίνωση της λίστας των εννέα υποψήφιων βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος φιγουράριζε το όνομα του κ.Μπουγιούρη με τον προσδιορισμό «Συνεργαζόμενος-Πρόεδρος Αγροτικού Κόμματος Ελλάδας».

Η περίπτωση του προκάλεσε απορίες και σε όλο τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη του οποίου εξέφραζαν πλήρη άγνοια.

Μια ημέρα μετά η λίστα των υποψήφιων επικαιροποιήθηκε και το όνομα του κ.Μπουγιούρη αποσύρθηκε.

Έκτοτε αναμένεται η ανακοίνωση του προσώπου με το οποίο θα συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο Νομό.

Εν τω μεταξύ όμως το Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας πήρε θέση ανακοινώνοντας πως θα συμμετάσχει αυτόνομα στις εκλογές  δηλώνοντας «κατηγορηματικά ότι ο Πρόεδρος η Δ.Ε. και τα όργανα του ΑΚΕ, μέχρι σήμερα, δεν έχουν πάρει καμία απόφαση για συνεργασίες ή και συμμετοχή σε ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων έστω και αν υπήρξαν σχετικές αναφορές σε δημοσιεύματα του τύπου».

Η ανακοίνωση:

Το «Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας» (ΑΚΕ), ο ιστορικός πολιτικός φορέας του Αγροτικού Κόσμου, μετά από απουσία αρκετών ετών, αποφάσισε ομόφωνα, δια των οργάνων του, της Διοικούσας Επιτροπής (ΔΕ) και του Προέδρου του κου Νικολάου Μπουγιούρη, την ενεργή συμμετοχή του στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
Συγκεκριμένα αποφάσισε:

  1. Την αυτόνομη συμμετοχή του ΑΚΕ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.
  2. Την ενεργοποίηση των μελών του, αγρότες και αγρότισσες από τον Έβρο και την Κέρκυρα έως το Καστελόριζο, ώστε να υπάρξει δυναμική παρουσία του ΑΚΕ σε όλες τις εκλογικές Περιφέρειες.
  3. Την ανάδειξη των πρώτων στελεχών υποψηφίων του ΑΚΕ στη συνεδρίαση της ΔΕ την Δευτέρα 17/6/2019.
  4. Την τακτική σύγκλιση της Δ.Ε. και των Οργάνων του κόμματος τον Σεπτέμβριο 2019, για την ιεράρχηση των στόχων διεκδίκησης μιας βιώσιμης αγροτικής ανάπτυξης με επίκεντρο τον άνθρωπο, ενόψει της νέας πολιτικής κατάστασης που θα δημιουργηθεί από τα αποτελέσματα των προσεχών εκλογών.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα στον τύπο, που φέρουν στελέχη του ΑΚΕ και ιδίως τον Πρόεδρο του, ως συνεργαζόμενους με διάφορα πολιτικά σχήματα, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο Πρόεδρος η Δ.Ε. και τα όργανα του ΑΚΕ, μέχρι σήμερα, δεν έχουν πάρει καμία απόφαση για συνεργασίες ή και συμμετοχή σε ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων έστω και αν υπήρξαν σχετικές αναφορές σε δημοσιεύματα του τύπου.

Αγρότισσες και Αγρότες, το ΑΚΕ είναι δίπλα σας με αυτόνομη πορεία προς τις εκλογές με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων του Αγροτικού Κόσμου, με παράλληλη υπόδειξη δυναμικών τομέων ανάπτυξης του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς Αγροτικού τομέα του 21ου αιώνα.

Όλοι μαζί για μια ουσιαστική παρέμβαση του χώρου μας στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, μετά τα μνημόνια.

Αθήνα 15/6/2019
Ο Πρόεδρος και η Δ.Ε. του ΑΚΕ

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.