Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Τι θα έκανες αν πετύχαινες βιαστή και φονιά στη φυλακή;

Τι θα έκανες αν πετύχαινες βιαστή και φονιά στη φυλακή;

Ένα στέλεχος του Ρουβίκωνα σήμερα γκρέμισε όλο το οικοδόμημα των αγαθών και ιδεολογικοποιημένων προθέσεων στην κοινωνία με ένα tweet που έκανε για την δική του εμπειρία στην φυλακή. Η αφορμή αυτό που έγινε στη φυλακή με τον βιαστή και φονιά της κοπέλας στην Ρόδο.

Αντίθετα από τον ομοϊδεάτη του Θεοφίλου- ο οποίος μάλιστα πέρασε και 5 χρόνια στη φυλακή ενώ αποδείχτηκε τελικά αθώος και ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να απονέμει δικαιοσύνη η γνωστή πατριαρχική και «αρσενική» αντίληψη-ο συγκεκριμένος είπε ότι έστειλε σε νοσοκομείο έναν άλλο κρατούμενο που είχε βιάσει μια 12χρονη.

Κι έφερε την συζήτηση στην σωστή της διάσταση. Πολύ απλά σε συνθήκες φυλακής δεν ξέρεις ποτέ πως θα λειτουργήσεις. Είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να αποδίδουν δικαιοσύνη άνθρωποι που τα βράδια σιδερώνουν γιαγιάδες για να τους πάρουν ένα 100άρι ευρώ.

Επίσης, ο νόμος δεν είναι ο πόθος του καθενός. Δεν αποδίδει δικαιοσύνη ένα σύστημα που θα φτιάξουμε εμείς γιατί είμαστε ταξικά ριγμένοι, ούτε μια ομάδα ανθρώπων που θα ορίσουμε εμείς ως δικαστές. Τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Θυμάμαι την περίπτωση Δουρή και πόσο αηδίαζα με εκείνους που τον έδερναν(κι όχι μόνο) κάθε τρεις και λίγο μέχρι που βρέθηκε …αυτοκτονημένος. Ξέρω όμως περίπτωση καθικιών που για να έχουν τις καθημερινές εξαρτήσεις τους εξέδιδαν το αγοράκι τους για 5 ευρώ και σήμερα είναι έξω «δίνοντας παρών» σε κάποια Αρχή της  όμορφης Πολιτείας μας.

Δεν παίρνω όρκο, λοιπόν, τι θα έκανα αν με άφηναν σε ένα κελί μαζί τους…

 

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΡΟΔΙΤΗ, οι Μητσοτακης, Ντορα Μπακογιαννη, Μαντουβαλος και λοιποι διεφθαρμενοι του κομματος ειναι εξω…για αυτο κοιμησου ησυχα εσυ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.