Κυριακή, Αύγουστος 18, 2019

Τι θα γράψει η Ιστορία για την δήλωση Κουντουρά;

yntoy

Ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι η Ιστορία δεν είναι «ό,τι γράφει δεν ξεγράφει». Αντίθετα, θεωρώ ότι η Ιστορία υπόκειται διαρκείς αναθεωρήσεις και επανεκτιμήσεις, πράγμα που πολλούς τους στενοχωρεί αλλά, τι να γίνει, αλλιώς δεν προχωρά ο κόσμος.

Το πρόβλημα με αυτά που κατέγραφαν παλιά, πρώτα οι δημοσιογράφοι και μετά οι επιστήμονες ιστορικοί, ήταν οι λίγες πηγές. Σήμερα, αντίθετα, είναι η υπερπροσφορά πηγών και δημοσιευμάτων και ίσως, περισσότερο, η υπερπροσφορά απόψεων πάνω σε ένα θέμα.

Έτσι είναι η εποχή μας, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, μάλιστα όλο αυτό θα χειροτερέψει και ίσως οδηγήσει σε έναν κόσμο με «παράλληλες αλήθειες «που τελικά θα είναι όλες… fake. Όταν άπαντες είναι online και «αναμεταδίδουν», έχοντας υποστεί την αναπαραγωγή της είδησης με άγνοια της πηγής, θα χρειαστεί ένα επάγγελμα εντελώς καινοφανές, ένας «μεταδημοσιογράφος» ώστε να αποδώσει την αλήθεια μέσα στον απόλυτο χαμό της πληροφορίας. Αυτός ο τύπος βέβαια περισσότερο θα είναι εισαγγελέας ή ντετέκτιβ αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση…

Τώρα, πότε αρχίζει να γίνεται πρόβλημα όλο αυτό. Όταν δεν ξέρει κι ο ίδιος ο πρωταγωνιστής ενός γεγονότος ή μιας είδησης ποια είναι η αλήθεια.

Αυτό συμβαίνει με την συγκλονιστική σημερινή δήλωση της υπουργού κ. Κουντουρά ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα στη χώρα γιατί σταμάτησε ο κόσμος να τρώει από τα σκουπίδια. Δεν συζητάμε να βάλει κανείς την ίδια δήλωση στο στόμα ενός Λοβέρδου ή του Αδώνιδος… Θα έπεφτε ακόμη ξύλο παντού.

Αυτό που έχει σημασία εδώ είναι πως η ίδια η υπουργός έχει πιστέψει πως το 2014 ο κόσμος έτρωγε από τα σκουπίδια και τώρα αυτό έχει πάψει(με 80% άνοδο των συσσιτίων)ώστε οι πολλοί διαβιούν σαφώς πιο άνετα. Γιατί; Διότι τις σκηνές της εξαθλίωσης του ’14 τις έδειχναν τα κανάλια και ποια κανάλια μάλιστα! Σαν το κανάλι στο οποίο έκανε τη δήλωση, τον Σκάι, με τον Γιώργο Αυτιά!

Αυτό σημαίνει όμως πως για να μπορέσει στο μέλλον να καταλάβει ο ιστορικός της εποχής μας πότε έτρωγε από τα σκουπίδια ο κόσμος, θα πρέπει να ψάξει πολύ και να αφήσει στην άκρη το 99,9% των «ειδήσεων» που θα βρει στο χάος των διαδικτυακών δημοσιευμάτων.

Και να ξεχωρίσει η κ. υπουργός τις ειδήσεις μιας εποχής από την στοχευμένη στρατηγική της τότε «ανθρωπιστικής κρίσης». Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο αν δει κανείς προσεκτικά την έκφρασή της στο σχετικό βίντεο(στα 16 λεπτά περίπου).

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. CHRISTOS

    ΕΓΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΔΕΣ -ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΞΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 28%.

  2. made by stone

    ΚΑΛΑ ΡΕ ΡΟΔΙΤΗ, ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ (SIEMENS) ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙΣ…

  3. Κ Τ

    ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ …….ΝΑ ΔΩ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ,ΚΟΥΛΗΔΩΝ, ΑΔΩΝΙΔΩΝ, ΦΩΦΗΔΩΝ , ΠΟΤΑΜΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΙΛΙΟΣΠΡΩΞΙΜΟ ΑΠ’ΕΞΩ (τι διάολο όλοι τον συμπάθησαν αυτόν τον άνθρωπο ακόμα ψάχνω το λάκκο γιατί η φάβα είναι μπροστά μας) ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2023 ΣΙΓΟΥΡΑ …………………ΑΙΝΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.