Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Μπαράζ τηλεφωνημάτων από απατεώνες σε Άγιο Γεώργιο και Ευηνοχώρι

Μπαράζ τηλεφωνημάτων από απατεώνες σε Άγιο Γεώργιο και Ευηνοχώρι

Έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση με τα τηλεφωνήματα απατεώνων σε ηλικιωμένους που λένε ότι μέλος της οικογένειας προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα και απαιτούνται χρήματα για να μην έχει συνέπειες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου και του Ευηνοχωρίου, έγιναν πολλά τέτοια τηλεφωνήματα που προκάλεσαν αναστάτωση, αν και δεν υπήρξαν θύματα αφού οι περισσότεροι πλέον είναι ενήμεροι.

Σε συγκεκριμένη περίπτωση τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα στον Άγιο Γεώργιο την ώρα που ήταν μόνη της στο σπίτι, λέγοντάς της ότι ο γιός της τράκαρε και σκότωσε έναν άνθρωπο. Ο απατεώνας παρουσιάστηκε ως φίλος του γιού της και της είπε ότι πρέπει να συγκεντρώσει όσο περισσότερα χρήματα μπορεί για να μην πάει φυλακή και ότι οι φίλοι του έχουν αναλάβει να τον βοηθήσουν.

Η ηλικιωμένη δεν ενέδωσε και αμέσως τους είπε ότι θα τηλεφωνήσει πρώτα στον γιό της. Αυτό ήταν μια έξυπνη κίνηση που απέτρεψε τους δράστες να συνεχίσουν την συζήτηση μαζί της και έτσι της έκλεισαν το τηλέφωνο.

Παρόμοια τηλεφωνήματα έγιναν πολλά στην περιοχή και μέχρι στιγμής οι απατεώνες δεν κατάφεραν να βρουν κάποιο θύμα. Τόσο ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Γεωργίου, Ηρακλής Διαμαντόπουλος, όσο και κάτοικοι που έγιναν δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, θέλουν να δημοσιοποιήσουν τα συμβάντα εφιστώντας την προσοχή σε όλους, καθώς μάλλον αυτό το διάστημα έχει επιλεγεί η ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.

Πολλά περιστατικά αναρτώνται στους προσωπικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τα παρ’ ολίγον θύματα, με σκοπό να προειδοποιήσουν, ώστε να σταματήσει αυτή η λαίλαπα των εξαπατήσεων.

BAΣΩ ΒΗΤΤΑ

Πως περιγράφει η Αλ. Παστρωμά την περιπέτεια του της μητέρας της

Θα ήθελα να σας κάνω γνωστό το εξής περιστατικό. Σήμερα το πρωί, η ηλικιωμένη μητέρα μου που ζει στον Γαλατά, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα, στο οποίο κάποια γυναικεία φωνή προσποιούνταν ότι ήμουν εγώ η κόρη της και με δάκρυα και λυγμούς, της έλεγε ότι δήθεν χρειαζόμουν την βοήθεια της. Η μητέρα μου έντρομη και σοκαρισμένη, ακούγοντας –δήθεν – εμένα να της μιλάω, άρχισε να κλαίει. Τότε κάποιος άνδρας πήρε το ακουστικό από την γυναίκα που της μιλούσε, και της είπε ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε κάποιο τροχαίο, προξενώντας τον θάνατο ενός τετράχρονου παιδιού και τον σοβαρότατο τραυματισμό της μητέρας αυτού. Της ανέφερε μάλιστα ότι η κόρη της βρίσκονταν κρατούμενη στο Αστυνομικό Τμήμα και ότι δήθεν δεν μπορούσε να της μιλήσει πολύ καθαρά διότι είχε τραυματιστεί στο σαγόνι της. Κι ενώ η μητέρα μου έκλαιγε από τον φόβο και την αγωνία της, εκείνος της ζήτησε να ηρεμήσει για να μπορέσουν να συζητήσουν με ποιο τρόπο θα τακτοποιούνταν το θέμα … Η μητέρα μου όμως λόγω της μεγάλης αγωνίας της του είπε ότι δεν θέλει να συζητήσει μαζί του και ότι το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να πάει η ίδια στην Αστυνομία να διαπιστώσει εάν το παιδί της ήταν καλά και για το λόγο αυτό του έκλεισε το τηλέφωνο κι ετοιμάστηκε πράγματι να μεταβεί η ίδια στην Αστυνομία, καθώς πείσθηκε ότι μου είχε συμβεί κάποιο τροχαίο. Να σημειωθεί ότι μισή ώρα πριν δεχθεί η μητέρα μου το συγκεκριμένο τηλεφώνημα, παρόμοιο τηλεφώνημα είχε δεχθεί και άλλη γειτόνισσα της. Αν και σε καμία από τις δύο ως άνω περιπτώσεις- λόγω συγκυριών – δεν κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα, η ταραχή που προκάλεσαν στους ηλικιωμένους ήταν τεράστια.

Με εκτίμηση
Αλεξάνδρα Παστρωμά

Πηγή: aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.