Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τίμησαν τη μνήμη του Γιώργου Ανδριτσόπουλου- ποια τα παράπονα της οικογένειας

Τίμησαν τη μνήμη του Γιώργου Ανδριτσόπουλου- ποια τα παράπονα της οικογένειας

Συγκίνηση στο Μνημόσυνο που τελέστηκε στον Δαφνιά Τριχωνίδας για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. , . Επιμνημόσυνη δέηση και στο Δίστομο με αιχμές από εκπρόσωπο της οικογένειας του.

2Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε , στις 18 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Δαφνιά Μακρυνείας, το τριετές μνημόσυνο για τον Αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. Γεώργιο Ανδριτσόπουλο που έπεσε από τις σφαίρες του Αλβανού δολοφόνου Μαριάν Κόλα στη συμπλοκή του Διστόμου.
Συγγενείς, συγχωριανοί, συνάδελφοι και εκπρόσωποι των αστυνομικών από την Αιτωλία και την Ακαρνανία παρευρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμάς.
Το παρόν επίσης έδωσαν οι βουλευτές Αιτωλακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης και Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Υποστράτηγος Φώτης Τσόλκας , εκπρόσωπος του αστυνομικού διευθυντή Αιτωλίας, ο Διοικητής του Α.Τ. Γαβαλούς Δημήτρης Ζωγράφος ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα εκπροσώπησε ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Σταθμού Γαβαλούς Κώστας Καζανάς, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Γκρίζης και Βασίλης Καρακώστας.
Στις 17 Ιουνίου 2016  εξάλλου στο Δίστομο Βοιωτίας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του  Γεωργίου Ανδριτσόπουλου.
Με το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος εξήρε το ήθος και την προσωπικότητα του Ήρωα αστυνομικού.
Κατόπιν και σ’ ένα ιδιαιτέρως συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, εκπρόσωπος της οικογένειας ευχαρίστησε τους αξιωματικούς, τους απλούς αστυνομικούς και τον απλό πολίτη που συμπαραστάθηκαν στην οικογένεια επί τρία χρόνια. Στηλίτευσε ωστόσο την απουσία των Ανώτατων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. τόσο από την Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος όσο και από το Αρχηγείο.
Τόνισε επίσης ότι επί τρία χρόνια η οικογένεια σιώπησε πιστεύοντας ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα αποδοθούν ευθύνες για το θάνατο του δικού της  ανθρώπου.
Ανέφερε εξάλλου ότι μπορεί η Ε.Δ.Ε. να μπήκε στο αρχείο, όλοι όμως πιστεύουν , μελετώντας την, ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στη δολοφονία του Αρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου.
“Στο πρόσωπο του Ήρωα Ανδριτσόπουλου τιμάται ο απλός Αστυνομικός που υπερασπίζεται την ασφάλεια της χώρας και την τιμή του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας”, σημείωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας.
Στην εκδήλωση στο Δίστομο παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ευάγγελος Καρακώστας, ο πρώην Βουλευτής Γιάννης Σταθάς, οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων Λιβαδειάς και Διστόμου, ο Διοικητής του ΤΑ Λιβαδειάς, εκπρόσωπος του Δημάρχου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και πλήθος αστυνομικών.

1 8 7 6 5 4 3 2

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.