Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Τίμησαν τους ήρωες του 1821 στην Αμφιλοχία- video

Κορυφώθηκε πριν λίγο ο εορτασμός της επετείου 25ης Μαρτίου στην Αμφιλοχία. Η δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμη των πεσόντων τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια του Γυμνασίου Αμφιλοχίας κ. Ιωάννα Κοπίδη.
Στο Μνημείο των Ηρώων στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων. Στεφάνια κατέθεσαν με τη σειρά: ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Απόστολος Κοιμήσης, εκπρόσωπος της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Τσόγκας, ο Διευθυντής Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας κ. Δ. Ματσούκας, ο Λιμενάρχης Αμφιλοχίας κ. Ν. Μελιάδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Αμφιλοχίας κ. Ε. Τζέμος, εκπρόσωπος ανάπηρων πολέμου κ. Κ. Τάτσης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Μπότσαρης . Σύσσωμος ο μαθητικός κόσμος, οι μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απήγγειλαν ποιήματα και κατέθεσαν στεφάνια στους ήρωες της επανάστασης, αφού χθες η γιορτή αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών.
Στην παρέλαση φέτος, για πρώτη χρονιά συμμετείχε με παραδοσιακές φορεσιές και το Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που είχε κατακλείσει την παράλια. Ακολούθησαν οι μαθητές που παρέλασαν υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Αμφιλοχίας, τιμώντας τους Ήρωες του 1821, η θυσία και η αγώνες των οποίων για την απελευθέρωση της παρτίδας, είναι επίκαιρη σήμερα περισσότερο από ποτέ.

http://e-maistros.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.