Παρασκευή, Απρίλιος 26, 2019

«Κάποιοι έχουν το ΚΚΕ για κολυμβήθρα του Σιλωάμ»

IMG_20180627_190854

 

Πρόσθετο ενδιαφέρον προέκυψε στη συνέντευξη Τύπου του ΚΚΕ σήμερα για τη εκδήλωση που ετοιμάζει για τους «120», στις 4 Ιουλίου στον χώρο του μνημείου.

Πήραμε την πρωτοβουλία και ρωτήσαμε τα στελέχη του ιστορικού κόμματος πως είδαν τις δηλώσεις Μηταφίδη στη Θεσσαλονίκη, την ημέρα των επεισοδίων σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη από την συμφωνία των Πρεσπών. Θυμίζουμε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει πως «η Αριστερά έχει τον αυτοπροσδιορισμό και την αυτοδιάθεση των λαών στο πρόγραμμά της από την ίδρυση ακόμη του ΣΕΚΕ το 1918». Θυμίζουμε ότι το ΣΕΚΕ υπήρξε ο ιστορικός πρόδρομος του ΚΚΕ , ουσιαστικά το δεύτερο όνομα επικράτησε και καθιερώθηκε το 1924 κρατώντας το ίδιο σύμβολο, το σφυροδρέπανο.

Η ερώτηση λοιπόν ήταν αν το ΚΚΕ αναγνωρίζει κατά κάποιον τρόπο σε άλλα κόμματα του «χώρου»(με την πολύ ευρεία έννοια) το δικαίωμα να το επικαλούνται έστω κι αν δεν υπήρξαν στελέχη του, ή αν θεωρεί ότι κάποιοι σφετερίζονται την Ιστορία του.

Απαντώντας ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας είπε ότι αυτό έχει κληθεί και το έχει απαντήσει εύστοχα ο Γ.Γ. Δημήτρης Κουτσούμπας καθώς το ΚΚΕ δέχεται το τελευταίο διάστημα συντονισμένη επίθεση από διάφορους χώρους με την κατηγορία ότι έχει υιοθετήσει εθνικιστικές θέσεις(θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ αντιτάχθηκε σθεναρά στην συμφωνία των Πρεσπών). «Εδώ και 25 χρόνια έχουμε ξεκαθαρίσει τις θέσεις μας πάνω στη ύπαρξη των σημερινών εθνών και των κρατικών οντοτήτων που προέκυψαν με τους γνωστούς αιματηρούς τρόπους. Να έρχονται κάποιοι τώρα και να μας λένε για την αυτοδιάθεση των λαών, όπως την περιγράφαμε εμείς σε μια εποχή που ο κόσμος έβγαινε από την φεουδαρχία, και να λένε ότι είναι προοδευτικό να θέλουν νέα κράτη να μπουν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., είναι τουλάχιστον ύποπτο. Πάντως έχουν προφανή σκοπό, θέλουν να αποδυναμώσουν το ΚΚΕ με όλα αυτά», εξήγησε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ως πιο έμπειρος, πάντως, ο Τίμος Παπανικολάου το πήγε ένα βήμα παραπέρα: «Ξέρετε, το ΚΚΕ λειτουργεί και λίγο ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για μερικούς. Λένε “ήμουν κι εγώ στο ΚΚΕ παλιά” και νομίζουν πως καθάρισαν με την κοινωνία και με την συνείδησή τους. Θεωρούν ότι έτσι θα τους συγχωρεθούν οι μετέπειτα επιλογές τους γιατί πέρασαν από το κόμμα. Αλλά το εισιτήριο για την κοινωνία το βγάζεις καθημερινά, η κοινωνία ξέρει και σε βάθος χρόνου αποτιμά τον καθένα μας για την στάση του στα μεγάλα προβλήματα του λαού», εξήγησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγρινίου.

Σίγουρα στην διελκυστίνδα συγκρούσεων που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πολιτικό βάθος…

Γ.Σ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.