Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Την αυτονόμηση του ΤΕΙ ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου

tei-messologgiouΜε επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων,κ. Κώστα Γαβρόγλου ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου ζητά τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η αυτονόμηση του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Υπουργέ,

Ένα από τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν επί σειρά ετών την τοπική αυτοδιοίκηση και τους δημότες Ι.Π. Μεσολογγίου είναι αυτό του, κατά γενική ομολογία απαξιωμένου και υποβαθμισμένου, ΤΕΙ.

Η πρόσφατη εξαγγελία σας αναφορικά με το ζήτημα της επαναφοράς 9 υπό κατάργηση τμημάτων ΤΕΙ στα φετινά μηχανογραφικά των συμμετεχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις, χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτά κάποιο τμήμα του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου, γεννά αισθήματα λύπης και οργής, τη στιγμή μάλιστα που To Τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων του ΤΕΙ Μεσολογγίου συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των 20 τμημάτων, που είχαν τεθεί σε μεταβατικότητα με το «Σχέδιο Αθηνά» και τον νόμο Αρβανιτόπουλου.

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την εφαρμογή του καθομολογία ανορθολογικού σχεδίου «Αθηνά» και έχοντας όλοι μας διαπιστώσει τις επώδυνες συνέπειές του, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, θεωρούμε παντελώς λανθασμένη την μη άρση της μεταβατικότητας και στο Τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε ένα ακόμη χτύπημα στο «χειμάζον» αυτό εκπαιδευτικό ίδρυμα και σίγουρα καταδεικνύει την απροθυμία αποκατάστασης της συνεχιζόμενης αδικίας που συντελείται σε βάρος τόσο του ίδιου του ΤΕΙ Μεσολογγίου, όσο και της πόλης που το φιλοξενεί, αφού της στερεί έναν καταλυτικό παράγοντα ευδοκίμησης και προόδου. Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τον βαθύ προβληματισμό μας για τους σκοπούς που μπορεί να εξυπηρετεί μια τέτοια επιλογή.

Είναι αδιανόητο και φοβερά αποκαρδιωτικό το γεγονός ότι το ΤΕΙ Μεσολογγίου διαθέτει τους πόρους και τις προοπτικές για εντυπωσιακή ανάπτυξη και παρ’ όλα αυτά οι ηγήτορες εξακολουθούν να το αποδυναμώνουν και να το καταδικάζουν καθημερινά σε μαρασμό, παραβλέποντας την ερευνητική δραστηριότητα και την επιστημονική του συνεισφορά.

Κύριε Υπουργέ,

Δεδομένου ότι αποφασίσατε να προχωρήσετε σε μερική διόρθωση κάποιων εκ των παθογενειών που επέφερε η εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας, σας απευθύνουμε ύστατη έκκληση να αποκαταστήσετε την παρατεταμένη αδικία που συντελείται σε βάρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η αυτονόμηση του ΤΕΙ Μεσολογγίου, η οποία κρίνεται ενδεδειγμένη, τόσο γιατί θα ενισχύσει την ακαδημαϊκή αυτοτέλεια του ιδρύματος, αλλά και γιατί εγγυάται την ανάπτυξη και ευμάρεια ολόκληρου του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Εν αναμονή των ενεργειών σας.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.