Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Την ερχόμενη εβδομάδα σε διαβούλευση ο «Κλεισθένης 1»

Την ερχόμενη εβδομάδα σε διαβούλευση ο «Κλεισθένης 1»

ypourgeio esoterikon

Εντός των ημερών της ερχόμενης εβδομάδας θα δοθεί προς διαβούλευση ο «Κλεισθένης 1», το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επίκεντρο την θέσπιση της απλής αναλογικής, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στην διάρκεια Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, θα δοθεί επαρκής χρόνος διαβούλευσης επί του νομοσχεδίου, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πιο συγκεκριμένα η διάρκεια της διαβούλευσης.
Την εισήγηση του νομοσχεδίου στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης. Ειπώθηκε κατά τις εργασίες του οργάνου ότι η απλή αναλογική θα φέρει πιο κοντά τους πολίτες στα τοπικά πολιτικά όργανα και τονίστηκε ότι το προωθούμενο εκλογικό σύστημα είναι αυτό που παγίως η Αριστερά υπερασπίζεται. Επί της εισήγησης δεν καταγράφηκε καμία αντίρρηση από τους περίπου 30 συμμετέχοντες που πήραν τον λόγο. Αυτό που αποτέλεσε κοινό σημείο ήταν ότι οι αντιδράσεις απέναντι στην απλή αναλογική είναι προσχηματικές.
Αποσαφηνίστηκε επίσης ότι η συγκεκριμένες αλλαγές του «Κλεισθένης 1» είναι η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η επόμενη, όπως έχει επανειλημμένα διευκρινιστεί, θα ακολουθήσει μετά την συνταγματική αναθεώρηση ενώ οι αλλαγές οικονομικού χαρακτήρα θα προωθηθούν μετά το τέλος του τρέχοντος δημοσιονομικού προγράμματος.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.