Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Την Κυβέρνηση και την τοπική αστυνομία καταγγέλλει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

Φωτό από την κινητοποίηση στον κόμβο Κουβαρά
Φωτό από την κινητοποίηση στον κόμβο Κουβαρά

H Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για «απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να στείλει, προκλητικά μεγάλη Αστυνομική Δύναμη για να εκφοβίσει τους Αγρότες, στην κινητοποίηση στον κόμβο του Κουβαρά».
Υποστηρίζει μάλιστα πως «η προσπάθεια εκφοβισμού ξεκίνησε μέσα στην εβδομάδα όπου μέλη του ΔΣ της ΟΑΣ, δέχτηκαν τηλέφωνα από την Αστυνομική Διεύθυνση σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν κλίμα φόβου για να αποτρέψουν “με τον τρόπο τους” την συμμέτοχη των αγροτών».
Aναλυτικά η ανακοίνωση:
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να στείλει, προκλητικά μεγάλη Αστυνομική Δύναμη για να εκφοβίσει τους Αγρότες, στην κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 13-1-2018 στον κόμβο του Κουβαρά.
Η προσπάθεια εκφοβισμού ξεκίνησε μέσα στην εβδομάδα όπου μελή του ΔΣ της ΟΑΣ, δέχτηκαν τηλέφωνα από την Αστυνομική Διεύθυνση σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν κλίμα φόβου για να αποτρέψουν «με τον τρόπο τους» την συμμέτοχη των αγροτών.
Απάντηση δόθηκε στην τρομοκρατία με πλήθος αγροτών και κτηνοτρόφων να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και με την απόφαση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, βροντοφωνάζοντας ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει.
Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη και η αντιμετώπισή μας ως εγκληματίες επειδή παλεύουμε για την επιβίωσή μας απέναντι στις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όσο θα οξύνονται τα προβλήματα και η αντιλαϊκή πολιτική, όσο θα μεγαλώνει η φτώχεια του λαού μας, άλλο τόσο θα εντείνεται ο αυταρχισμός, η τρομοκράτηση, η ποινικοποίηση των αγώνων μας. Λιτότητα, μνημόνια διαρκείας, αξιολογήσεις πάνε χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό ώστε να φοβηθούμε, να “κάτσουμε στα αυγά μας”, να περάσει χωρίς εμπόδια η εξαθλίωσή μας.
Ας το πάρει απόφαση η κυβέρνηση ότι με τέτοιες τρομοκρατικές πρακτικές δεν πρόκειται να μας φοβίσουν ούτε να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημά μας.
Αντίθετα μας πεισμώνουν πιο πολύ να ριχτούμε στη μάχη με όλες τις δυνάμεις μας, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, δεν ξεμπερδεύουν τόσο εύκολα με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Συνεχίζουμε και θα δυναμώσουμε την οργάνωση, την ουσιαστική λειτουργία και δράση των Αγροτικών Συλλόγων ώστε να γίνουμε πιο δυνατοί και να προετοιμάσουμε τους νέους μαζικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα.
ΥΠΟΓΡΦΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Σ.Κοτοπούλης
Ν.Μωραιτης
Α.Τσουνακας
Ε.Χαραλαμπους
Δ.Μπακαμητσος
Θ.Γρινος
Γ.Μασουρας
Ν.Νικολοπουλος
Γ.Καραισκος

agrotes-kouvaras (5)agrotes-kouvaras (1)

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ευπλους

    Τα στοιχειωδη εκανε η αστυνομια ,κανονικα μεσα πρεπει να τους εβαζαν τους τραμπουκους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.