Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Την Πέμπτη η κηδεία του Βασίλη Αντωνόπουλου- Συλλυπητήρια μηνύματα

Την Πέμπτη η κηδεία του Βασίλη Αντωνόπουλου- Συλλυπητήρια μηνύματα

Για την απώλεια του παιδιάτρου και πολιτικού Βασίλη Αντωνόπουλου πενθεί η Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη 25 Ιουνίου στις 11.00 στον Ι.Ν.Αγίας Τριάδας Αγρινίου.

H σορός θα είναι στην εκκλησία από τις 10.15. Η ταφή θα ακολουθήσει στη γενέτειρα του Βασίλη Αντωνόπουλου τη Μυρτιά. Αντί στεφάνων τα χρήματα θα κατατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ.

Παράλληλα πολλά είναι τα συλλυπητήρια μηνύματα που εκφράζεται απο τον πολιτικό και αυτοδιοικητικό κόσμο και τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Βασίλη Αντωνόπουλου. Aνέφερε τα εξής:

«Ο Βασίλης Αντωνόπουλος  στη διαδρομή της ζωής του υπηρέτησε τον άνθρωπο ως γιατρός και τον πολίτη ως ακούραστος εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης.

Ήταν ο γιατρός των παιδιών μας ο οποίος ευτύχησε στη ζωή του να αγωνιστεί με πάθος και συνέπεια και να κάνει πράξη όσα πίστευε βαδίζοντας στον δρόμο της εντιμότητας.

Η συγκίνηση για όλους εμάς που τον γνωρίσαμε είναι μεγάλη.

Παρών ως το τέλος, θα τον  θυμόμαστε ως τον άνθρωπο που τίμησε με  αφοσίωση και συνέπεια  τον τόπο του.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του».

Συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου  

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Βασίλη Αντωνόπουλου, ενός ανθρώπου που τον διέκρινε ένα αδιάλειπτο πάθος για τα κοινά και τη συλλογική δράση.

Ένα πάθος που ήταν συνυφασμένο με την ίδια του τη ζωή. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του πρώην περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα:

Σήμερα, χάσαμε ένα φίλο, ένα συναγωνιστή στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση, έναν ΑΝΘΡΩΠΟ, το Βασίλη Αντωνόπουλο, τον Ιατρό από τη Μυρτιά Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας

Χάσαμε ένα εκλεκτό και ιδρυτικό μέλος της παράταξης μας που διετέλεσε ο πρώτος αιρετός Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας. Ένας άνθρωπος πράος, ευγενής και βαθιά δημοκράτης.

Η απώλεια είναι μεγάλη για όλους εμάς.

Καλό ταξίδι φίλε.

Συλλυπητήριο μήνυμα   του δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα 

Αποχαιρετώ με οδύνη τον άνθρωπο της προσφοράς , τον  συμπολίτη  ,  τον επιστήμονα , τον πολιτικό , τον φίλο Βασίλη Αντωνόπουλο .

Στην ζωή του υπήρξε ευπρεπής  , ανιδιοτελής γιατρός και πολιτικός  του ήθους και της αρετής . Ξεκίνησε από την Μυρτιά Θέρμου  ως Πρόεδρος της Κοινότητας  και λάμπρυνε  όσες θέσεις κατέλαβε με την αρχοντιά του , την καλοσύνη του και την αγωνιστικότητα του .

Ως Θέρμιος στήριξε  την κοινωνία  με τη  βοήθεια του σε  πολλές οικογένειες και ως γιατρός  αγκάλιασε  τόσο την τοπική μας κοινωνία όσο και ολόκληρη της Αιτωλοακαρνανία .

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει .

Δήλωση του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού Γιάννη Αναγνωστόπουλου 

Βασίλη Αντωνόπουλε, αδερφέ μου! Σε χάνουμε σημαδιακή μέρα. Την μέρα που χάσαμε τον ηγέτη μας, τον Ανδρέα. Βασίλη, ήσουν και θα είσαι ένας μαχητής της Υγείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Δικαίου, της Δημοκρατίας. Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας.

Συλλυπητήριο μήνυμα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ Αιτωλοακαρνανίας

Η Αιτωλοακαρνανία αποχαιρετά σήμερα ένα σπουδαίο Δημοκράτη και Αγωνιστή, που την υπηρέτησε όλα τα χρόνια της ζωής του με την ιατρική αλλά και την πολιτική του ιδιότητα. Αποχαιρετά τον γιατρό-παιδίατρο Βασίλη Αντωνόπουλο.

Η οικογένεια του Κινήματος Αλλαγής- ΠΑΣΟΚ γίνεται πολύ φτωχότερη, γιατί ο Βασίλης Αντωνόπουλος ήταν ένας Άνθρωπος που με το ήθος του, την προσφορά και την εργατικότητά του είχε καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό και την αναγνώριση όλων.

΄Εδωσε αγώνες από κάθε μετερίζι αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη στη Δημοκρατική Παράταξη και στην Αιτωλοακαρνανία. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό ταξίδι Σύντροφε. Θα σε θυμόμαστε.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του Βασίλη Αντωνόπουλου. Στο μήνυμά του, αναφέρει:

«Ο Βασίλης Αντωνόπουλος τίμησε την ιατρική επιστήμη, την αυτοδιοίκηση και την πολιτική. Μετέτρεψε σε σκοπό ζωής την προσφορά στην κοινωνία και στον τόπο του. Όλοι θα τον θυμόμαστε ως έναν έντιμο αγωνιστή, που με ήθος, ανιδιοτέλεια και πίστη στις δημοκρατικές αξίες, υπήρξε ο πρώτος αιρετός Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και ένας συνεπής πρωταγωνιστής των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων επί δεκαετίες.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του». 

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου, Χριστίνα Σταρακά για τον Βασίλη Αντωνόπουλο

Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας σπουδαίος επιστήμονας, ένας σπουδαίος πολιτικός, ένας αληθινός φίλος, ο γιατρός Βασίλης Αντωνόπουλος έφυγε σήμερα από τη ζωή και άφησε τον τόπο μας φτωχότερο.

Ένας άνθρωπος κι επιστήμονας που μόνο πρόσφερε στους συμπολίτες του με αυταπάρνηση, που υπηρέτησε αρχές και αξίες και που, πάνω από όλα, ήταν παρών στο πλευρό όλου του κόσμου.

Ο Βασίλης Αντωνόπουλος υπήρξε σπουδαίος κι αγαπητός όχι μόνο λόγω της επιστημονικής και της κοινωνικής καταξίωσής του αλλά κυρίως γιατί ήταν αληθινός και αυθεντικός άνθρωπος. Η ενασχόλησή του με τα κοινά ήταν κάτι φυσικό για έναν άνθρωπο που του «περίσσευε» ψυχή και που ήθελε να δίνει και να βοηθά.

‘Ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που γνώρισα στα μαθητικά μου χρόνια, ως μέλος της Π.Α.Μ.Κ κι από τότε μόνο κοινοί πολιτικοί αγώνες μας ένωναν, με τόσες αγωνίες, τόσες χαρές, τόσες πίκρες. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα ελάχιστο από τα όσα συζήτησα και έμαθα κοντά του.

Υπηρέτησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ, και στις καλές και στις δύσκολες στιγμές του, με πάθος, πείσμα και εντιμότητα.

Ήταν τιμή μου που πορευτήκαμε παρέα και συνεργαστήκαμε άψογα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος από το 2010-2014,εγώ ως σύμβουλος κι ο Βασίλης ως Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας.

Ήταν ακόμη μεγαλύτερη τιμή μου, να συνεχίσω το 2014 το σπουδαίο έργο του.

Ήταν πάντα δίπλα μου, σ όποια μάχη κι αν έδωσα.

Ήμουν δίπλα του σ όποιον αγώνα έδινε.

Θα θυμάμαι πάντα να τον συναντώ και να εισπράττω αγάπη και στήριξη, όπως θα θυμάμαι και ότι δεν συμβιβάστηκε ποτέ στις πολιτικές του θέσεις και απόψεις.

Βασίλη σ ευχαριστώ για όλα!

Το αποτύπωμα της ζωής σου δεν πρόκειται να λείψει ποτέ, θα είναι μαζί μας, στον τόπο που αγάπησες και στήριξες. Θα σε θυμόμαστε και θα σε αναπολούμε πάντα.

Αντίο!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου στη συνεδρίασή του της 24ης Ιουνίου 2020 εξέδωσε, με την 68/2020 Απόφασή του, ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα για τον θάνατο του Βασίλη Αντωνόπουλου, αυτοδιοικητικού, πολιτικού και κοινωνικού παράγοντα της περιοχής.

Το Ψήφισμα έχει ως εξής:

Ο Δήμαρχος Θέρμου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου, εκφράζοντας τη βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του εκλεκτού συμπολίτη μας Βασίλη Αντωνόπουλου, γιατρού, αυτοδιοικητικού, πολιτικού και κοινωνικού παράγοντα, και συνεκτιμώντας τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, (το ήθος, την εντιμότητα, την εργατικότητα, τον έμπρακτο ανθρωπισμό του και τη διάθεση άδολης προσφοράς σε όλα τα πεδία της πολυσχιδούς κοινωνικής του δράσης), την επιστημονική του κατάρτιση στον τομέα της επαγγελματικής του δραστηριοποίησης και την ανιδιοτελή υπηρέτηση του τόπου του μέσω της δραστηριοποίησής του στην αυτοδιοίκηση (Πρόεδρος Κοινότητας Μυρτιάς, Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμου, Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας) και στην πολιτική, σε ένδειξη πένθους και προς απότιση της πρέπουσας και επιβαλλόμενης τιμής,

Αποφασίζουν ομόφωνα:

  1. Να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την εκδημία του στους οικείους του.
  2. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελετή της εκφοράς του και να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
  3. Να κατατεθεί στη μνήμη του ποσό 100 € στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.
  4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  5. Να σταλεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τοπικό τύπο.

        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΡΜΟΥ                 ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΡΜΟΥ

                                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

       Κωνσταντάρας Σπυρίδων                               Κωστακόπουλος Νικόλαος

Συλλυπητήριο του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέα Τσώλη

Την 23/6/2020 έφυγε από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι ο Ιατρός Βασίλης Αντωνόπουλος. Ένας άριστος άνθρωπος και επιστήμονας. Με ξεχωριστό ήθος, και κουλτούρα που είχε ως βασική συνισταμένη την προσφορά στον άνθρωπο.
Υπηρέτησε με ευσυνειδησία και ήθος το Σύστημα Υγείας ως Ιδιώτης Ιατρός (Παιδίατρος) επί πολλά έτη, αλλά και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ως Πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου επί πέντε χρόνια, όπου συνέβαλε στην ανέγερση Νέου Νοσοκομείου, αλλά και στην αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του υπάρχοντος.
Στην επαγγελματική του διαδρομή άφησε το αποτύπωμα του ως ο Ιατρός που αντιμετώπιζε τον ασθενή με ανθρωπιά και ειδικά τους ανήμπορους οικονομικά συνανθρώπους μας.
Αλλά δεν ήταν μόνο το Σύστημα Υγείας που υπηρέτησε επιτυχώς ούτως η άλλως ως επαγγελματική ενασχόληση ο Βασίλης Αντωνόπουλος.
Άφησε το αποτύπωμα του και στην ενασχόληση του με τα κοινά και στους δυο βαθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμο) ως συνεισφορά για το καλό του Τόπου.
Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε ως ένα ξεχωριστό για το ήθος του άνθρωπο.
Συλλυπητήρια στους οικείους του.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΒΑΣΙΛΗ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.