Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Την πώληση του 25% του ΑΔΜΗΕ στο Δημόσιο ενέκρινε η ΔΕΗ

Την πώληση του 25% του ΑΔΜΗΕ στο Δημόσιο ενέκρινε η ΔΕΗ

admie_aftoidioikisi-620x320
Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, η πώληση του 25% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ στην εταιρία του Δημοσίου ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ έναντι τιμήματος που (ύστερα από την αποτίμηση της εταιρίας που προηγήθηκε) ορίστηκε σε 295.608.000 ευρώ.

Η διαδικασία για την ολοκλήρωση του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ, όπως ενημερώθηκε σήμερα η συνέλευση, αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιουνίου. Απομένει η μεταβίβαση του 24% των μετοχών στην Κινεζική State Grid που είχε αναδειχθεί πλειοδότης στο διαγωνισμό που προηγήθηκε καθώς και η εισαγωγή της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στο Χρηματιστήριο.

Στο τέλος της διαδικασίας το Δημόσιο θα ελέγχει το 51 % των μετοχών του Διαχειριστή.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης, τόνισε ότι η πώληση του ΑΔΜΗΕ, παρά την πολύπλοκη δομή της συναλλαγής, όπως είχε συμφωνηθεί με τους δανειστές, έγινε σε χρόνο – ρεκόρ.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε επίσης αλλαγές στο καταστατικό της ΔΕΗ με τις οποίες μεταξύ άλλων οι δραστηριότητες της ΔΕΗ επεκτείνονται στην παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας πελατών της.

Αντίθετα ύστερα από εισήγηση του εκπροσώπου του Δημοσίου και του ΤΑΙΠΕΔ (ελέγχουν από κοινού το 51% της ΔΕΗ) αναβλήθηκε για τις 12 Ιουνίου η λήψη απόφασης για την εξασφάλιση των απαιτήσεων της ΔΕΗ από τη ΛΑΡΚΟ.

Κ.Β.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.