Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Τις δεσμεύσεις της για τις υποδομές εξήγγειλε η ΝΔ-Με ορίζοντα τετραετίας η σύνδεση Αγρινίου με Ιόνια Οδό

Τις δεσμεύσεις της για τις υποδομές εξήγγειλε η ΝΔ-Με ορίζοντα τετραετίας η σύνδεση Αγρινίου με Ιόνια Οδό

Τις δεσμεύσεις της ΝΔ για τις υποδομές στην Ελλάδα εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση με τίτλο «Ανάπτυξη και νέες δουλειές».

Μεταξύ αυτών είναι η δημιουργία ενός νέου οδικού άξονα που θα παρακάμπτει την Αττική συνδέοντας την Υλίκη με την Ελευσίνα, η σύνδεση των αποκομμένων μεγάλων πόλεων με τους κεντρικούς εθνικούς άξονες, ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου, η ενεργειακή διασύνδεση των νησιών, η επέκταση σε όλη τη χώρα του φυσικού αερίου και η επίλυση του χρόνιου προβλήματος των απορριμμάτων.

Οπως τόνισαν στην παρουσίαση ο Κ. Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης και ο αρμόδιος τομεάρχης Κ. Καραμανλής, πρόκειται για έναν πλήρη προγραμματικό χάρτη με έργα εθνικής εμβέλειας σε κάθε τομέα, από τις οδικές, σιδηροδρομικές και θαλάσσιες μεταφορές μέχρι τη διαχείριση των φυσικών πόρων, την Ενέργεια, τα κτίρια και τις ψηφιακές υποδομές. Ένα σχέδιο όμως, που, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ένα ακόμη ευχολόγιο, αλλά ένα σχέδιο ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο. Οι σχετικές επενδύσεις έχουν ήδη κοστολογηθεί σε 10-12 δισ ευρώ μέχρι το 2023, γεγονός που θα αποφέρει έως 2% πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ ετησίως, αλλά κυρίως θα δημιουργήσει 240.000 νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας εντός της επόμενης τετραετίας.

Η σημασία που προσδίδει ο κ. Μητσοτάκης στο συγκεκριμένο σχέδιο αποδεικνύεται και από μια ακόμη καινοτομία. Η διαχείριση των φυσικών πόρων και των υποδομών επί της διακυβέρνησης της ΝΔ θα παρακολουθείται από ειδική επιτροπή, υπό τον Πρωθυπουργό, ενώ δέσμευση της ΝΔ είναι και η δημιουργία «Εθνικού Μητρώου Υποδομών», προκειμένου για κάθε υποδομή -νέα ή παλαιότερη- να υπάρχει πλέον ένας μόνον αρμόδιος φορέας για τη συντήρησή της, τον οποίο θα γνωρίζουν οι πολίτες για να μην υπάρξουν ποτέ ξανά οι γνωστές αλληλοκατηγορίες και αλληλοεπιρρίψεις ευθυνών.

Οπως επισημαίνουν στην Πειραιώς, η ΝΔ εξαγγέλλει πολύ συγκεκριμένα έργα και δεν υποπίπτει στον πειρασμό των γνωστών μεγαλεπίβολων και διαχρονικά ανεκπλήρωτων υποσχέσεων. Ενώ κάνουν, δύο ακόμη επισημάνσεις που έχουν ιδιαίτερη σημασία και διαφοροποιούν το σχέδιο της ΝΔ από όλα τα παρελθόντα προγράμματα.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην ιδιωτική χρηματοδότηση των έργων, ώστε να καταστεί ταχύτερη αλλά και πιο οικονομική η υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Υποδομών. Και αυτό, γιατί είναι οξύμωρο σε μια χώρα που έχει περάσει τόσο μακρά οικονομική κρίση η χρηματοδότηση των έργων να έχει ακόμη και σήμερα ιδιωτική συμμετοχή μόλις 10-15%, όταν στη Μ. Βρετανία αυτή ξεπερνά το 60%.

Το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει και την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα στον σχεδιασμό των έργων, με το πρωτοποριακό εργαλείο “προτάσεις καινοτομίας”, κατά το παράδειγμα κρατών που έχουν υιοθετήσει με πολύ μεγάλη επιτυχία το συγκεκριμένο μοντέλο. Το εργαλείο αυτό θα επιτρέπει σε ιδιωτικούς φορείς να μπορούν να διαμορφώσουν και να υποβάλουν προτάσεις έργων.

Όλα τα έργα θα σχεδιαστούν με απολύτως διαφανείς και ευέλικτες διαδικασίες και θα υλοποιηθούν βάσει του πραγματικού συμφέροντος των πολιτών και όχι των εργολάβων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης “εμείς θα καθορίσουμε τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και όχι όσοι έχουν συμφέρον να μας εγκλωβίσουν σε έργα που δεν περνούν την αυστηρή δοκιμασία της σχέσης κόστους-οφέλους”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του προγράμματος υποδομών της ΝΔ -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΟ Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του προγράμματος υποδομών της ΝΔ -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο προγραμματικός χάρτης της ΝΔ για τις Υποδομές μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

1. Οδικές Υποδομές

Α. Κατασκευή τριών μεγάλων οδικών έργων στην Αττική

 • Κατασκευή αυτοκινητοδρόμου μήκους 50 χιλιομέτρων που θα συνδέει απευθείας την Υλίκη με την Ελευσίνα. Πρόκειται για ένα έργο πνοής που θα συνδέσει τις δύο εθνικές οδούς (Αθηνών- Θεσσαλονίκης και Αθηνών Πατρών) παρακάμπτοντας επί της ουσίας την Αθήνα και την Αττική. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί δραστικά ο χρόνος και το κόστος μετακίνησης από το Βορρά προς το Νότο, θα αποφορτισθεί η κίνηση του Κηφισού που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται για καθημερινές μετακινήσεις και θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο
 • Επέκταση της Αττικής Οδού προς Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Ελληνικό. Αυτή είναι η πραγματικά αναγκαία επέκταση της Αττικής Οδού που θα δώσει ανάσα στα Νότια Προάστια. Αυτήν θα προωθήσει η επόμενη κυβέρνηση προκειμένου να υπάρχει και δρόμος ταχείας κυκλοφορίας προς το εμβληματικό πρότζεκτ του Ελληνικού..
 • Υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος. Μια υπόσχεση δεκαετιών θα γίνει επιτέλους πράξη.

Β. Σύνδεση των αποκομμένων πόλεων με το Κεντρικό Οδικό Δίκτυο.

Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει τη σύνδεση:

-Του Aγρινίου με την Ιόνια Οδό

 • Της Δράμας με την Εγνατία οδό
 • Του Καρπενησίου με τη Λαμία
 • Της Έδεσσας και των Γιαννιτσών με τον ΠΑΘΕ
 • Της Κακαβιάς με τα Ιωάννινα.

Γ. Επιτάχυνση της Ολοκλήρωσης του Κεντρικού Οδικού Δικτύου, και συγκεκριμένα:

 • Του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος
 • Του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65)
 • Κατασκευή του ΒΟΑΚ με ενιαία δημοπράτηση του τμήματος Χανιά – Αγ. Νικόλαος

2. Σιδηροδρομικές Υποδομές

 • Αναβάθμιση και συντήρηση του σιδηροδρομικού και του προαστιακού δικτύου. Αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι στο τέλος της τετραετίας το ταξίδι Αθήνα- Θεσσαλονίκη να χρειάζεται 3 ώρες.
 • Σύνδεση του Ρίου με το νέο λιμάνι της Πάτρας.
 • Νέα χάραξη της γραμμής Θεσσαλονίκη – Καβάλα και εκσυγχρονισμός της υφιστάμενης μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

3. Μετρό

 • Ολοκλήρωση του μετρό στη Θεσσαλονίκη (χωρίς μουσαμάδες).
 • Κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό στην Αθήνα (Άλσος Βεΐκου – Γουδή) με επέκταση από το Άλσος Βεΐκου στον Περισσό και από το Γουδή στην Κατεχάκη ώστε να απολήγει στις γραμμές 1 και 3 αντίστοιχα και να βελτιωθεί η συνδεσιμότητα του Δικτύου, καθώς με το σημερινό σχεδιασμό η γραμμή 4 δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του επιβατικού κοινού της Αττικής.

4. Ενεργειακές Υποδομές

Ολοκλήρωση των διασυνδέσεων των νησιών:

 • Σύνδεση της Κρήτης με την Αττική και των Δωδεκανήσων με την Κρήτη
 • Σύνδεση της Ικαρίας και της Σάμου με τις Κυκλάδες και των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα.
 • Σύνδεση των νησιών του Β. Αιγαίου με την Αν. Μακεδονία.
 • Προώθηση συστημάτων ανάκτησης ενέργειας από τα απορρίμματα, πάντοτε παράλληλα με την ανακύκλωση.

Σημειώνεται τέλος ότι ο κ. Μητσοτάκης δεσμευόμενος να υλοποιήσει στο ακέραιο τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις του θα αναφερθεί εκτενώς στα “έργα” και τις ημέρες της σημερινής κυβέρνησης στον τομέα των υποδομών. Μεταξύ άλλων θα καταλογίσει στο ΣΥΡΙΖΑ ότι:

 • πετσόκοψε τις δημόσιες επενδύσεις κατά 2 δις ευρώ την περίοδο 2016-2018 για να «πετύχει» τα περιβόητα υπερπλεονάσματα
 • πάγωσε επί 4 χρόνια εμβληματικές επενδύσεις που ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν, όπως το Ελληνικό και την κατασκευή του ΒΟΑΚ
 • προχώρησε σε αναιτιολόγητες κατατμήσεις έργων για να κάνει φωτογραφικούς διαγωνισμούς
 • αύξησε αναιτιολόγητα τις τιμές διοδίων και διπλασίασε τον αριθμό τους, με τη χώρα να καταβάλλει καθυστερημένα το κόστος της πολιτικής “Δεν πληρώνω”
 • επαίρεται για την υλοποίηση έργων που όχι μόνον είχαν δρομολογηθεί επί ΝΔ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ τα πολεμούσε ως αντιπολίτευση, όπως η εμπλοκή της Fraport στα περιφερειακά αεροδρόμια και της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

Μια χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε, τέλος, ο κ. Μητσοτάκης για να περιγράψει την «ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ» στον κρίσιμο τομέα των επενδύσεων είναι ότι «η προπαγάνδα της κυβέρνησης για τα μεγάλα έργα απεικονίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους ζωγραφισμένους μουσαμάδες του μετρό της Θεσσαλονίκης».

 

Κ. Καραμανλής: Δεν λέμε μεγάλα λόγια προτιμούμε τα μεγάλα έργα

«Η Νέα Δημοκρατία, από την ίδρυσή της υπηρετεί ορισμένες θεμελιώδεις αρχές: Βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Απεχθανόμαστε τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Δεν χαϊδεύουμε αυτιά, δεν τάζουμε πράγματα που δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε. Και δεν λέμε μεγάλα λόγια. Προτιμούμε τα μεγάλα έργα» τόνισε ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τα έργα υποδομών.

Ο αρμόδιος τομεάρχης και βουλευτής Σερρών έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα καλά μελετημένο που χαρακτηρίζεται από μέτρο, ορθολογισμό και ειλικρίνεια, τονίζοντας πως η ΝΔ δεν θα εξαγγείλει έργα που ούτε έχουν μελετηθεί, ούτε έχουν κοστολογηθεί. Όπως είπε, εξάλλου «οι μεγάλες φαραωνικές εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα ιστορικά αποτελούν προνόμιο των ιδεολογικών και πολιτικών μας αντιπάλων».

Επισημαίνοντας την ανάγκη ενός μελετημένου στρατηγικού σχεδιασμού ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει κανένα έργο χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητα, προσθέτοντας πως στη Νέα Δημοκρατία, τα έργα δεν τα βλέπουν ως εργαλεία υφαρπαγής ψήφων αλλά ως εργαλεία ανάπτυξης.

Ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ, Κ. Καραμανλής στην παρουσίαση του προγράμματος υποδομών της ΝΔ -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΟ τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ, Κ. Καραμανλής στην παρουσίαση του προγράμματος υποδομών της ΝΔ -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Είναι η ώρα, λοιπόν, να ετοιμάσουμε την νέα γενιά έργων της επόμενης 10ετίας που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Με σχέδιο και συνοχή, όπως το 2004-2009 όταν άλλαξε ο σχεδιασμός του οδικού και σιδηροδρομικού χάρτη της χώρας» πρόσθεσε.

«Η χώρα χρειάζεται ένα “Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Φυσικών Πόρων κι Ανάπτυξης Υποδομών” σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης και ακολούθως σε επίπεδο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» είπε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την άποψη πως ο κεντρικός σχεδιασμός μεγάλων έργων υποδομής πρέπει να υπάγεται στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, «για να τελειώνουμε μια και καλή με την μικροπολιτική σκοπιμότητα στην επιλογή των έργων».

Κάνοντας την αποτίμηση της 4ετίας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Καραμανλής είπε πως δεν έχει ξεκινήσει κανένα μεγάλο έργο υποδομής ενώ το μόνο έργο που έχει έστω συμβασιοποιηθεί μόλις πριν λίγες ημέρες είναι το αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Κάνοντας λόγο για καταστροφικές και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις σε εμβληματικές επενδύσεις, όπως το «Ελληνικό», την επένδυση της «COSCO» και τη γραμμή 4 του μετρό, ο τομεάρχης της ΝΔ κατηγόρησε τους κκ. Τσίπρα και Σπίρτζη πως «έκοψαν πολλές κορδέλες σε έργα που οραματίστηκαν, ξεκίνησαν και σχεδόν ολοκλήρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις». Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπέρβαση χρονοδιαγραμμάτων και ασυνήθιστα μεγάλες εκπτώσεις τονίζοντας όμως πως τις περισσότερες φορές το τελικό κόστος ξεπέρασε όχι απλώς την προσφορά, αλλά και τον αρχικό προϋπολογισμό. Καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως δεν έχει κανένα σχεδιασμό παραγωγής νέων έργων, ο κ. Καραμανλής δήλωσε πως «έχουν αφήσει τις βασικές υποδομές της χώρας χωρίς συντήρηση», ενώ έκανε λόγο για πλήρη και συστηματική απαξίωση των ανεξαρτήτων αρχών όπως για παράδειγμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων. «Μέσα σε αυτή την κατάσταση που αφήνει πίσω της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, το σοβαρότερο πρόβλημα που θα έχει να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση είναι η απουσία ωρίμανσης μελετών και έργων και οι περιορισμένοι πόροι» είπε τονίζοντας πως η ΝΔ προτείνει να γίνει ξεκάθαρο πως δεν θα αλλάξει τον Νόμο Δημοσίων Συμβάσεων, τον 4412.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος υποδομών του κόμματος-Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΟ αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος υποδομών του κόμματος-Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Το μόνο εύκολο για κάθε νέα κυβέρνηση είναι να εξαγγέλλει νέα νομοθετικά πλαίσια κάτι που θα δημιουργούσε σύγχυση στην αγορά, ανασφάλεια και μεγάλες καθυστερήσεις. Γι’ αυτό και εμείς φέρνουμε αλλαγές και βελτιώσεις στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο» είπε προσθέτοντας πως η ΝΔ θα φέρει νέα και σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως τις «Πληρωμές Διαθεσιμότητας» (availability payments) και τις «καλά σχεδιασμένες Συμβάσεις Παραχώρησης» που έχουν ανταποδοτικότητα. Ο κ. Καραμανλής μίλησε για ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο, το λεγόμενο Unsolicited Proposals ή «Προτάσεις Καινοτομίας» κάτι που εφαρμόζεται σε αρκετές χώρες της Ε.Ε..

«Ξεκινά με την πρωτοβουλία του επενδυτή με μια ιδέα και μια μελέτη. Παραδίδει στις υπηρεσίες του υπουργείου τη μελέτη με πλήρη κοστολόγηση, χρηματοδότηση, χρονοδιάγραμμα, εκμετάλλευση. Κατόπιν, η υπηρεσία την αξιολογεί και μπορεί να κάνει 2 διαγωνιστικές διαδικασίες: εάν κρίνει ότι η μελέτη είναι τεχνικά καλή και πλήρης κάνει ανοικτό διαγωνισμό. Αντίθετα, εάν η υπηρεσία κρίνει ότι η ιδέα είναι καλή και το έργο βιώσιμο, αλλά η μελέτη δεν είναι πλήρης τεχνικά, τότε θέτει σε δημόσια διαβούλευση την παραδοτέα μελέτη. Με το χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο θα υλοποιήσουμε έργα κερδίζοντας και χρόνο και χρήμα» είπε χαρακτηριστικά. Άλλα εργαλεία τα οποία και παρουσίασε είναι η ανεξάρτητη επαλήθευση μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για ένταξη έργων στο «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Φυσικών Πόρων κι Ανάπτυξης Υποδομών», η δημιουργία ψηφιακού «Εθνικού Μητρώου Υποδομών»και ακόμη η επίβλεψη δημοσίων έργων και μελετών και από πιστοποιημένες ιδιωτικές εταιρίες, όπου δεν επαρκεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων επιβλεπόντων μηχανικών, αλλά και μικρές θεσμικές προσθήκες αξιολόγησης, όπως το βαθμολόγιο έργων που εφαρμόζεται σε αρκετές χώρες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, σημαντική θέση στον σχεδιασμό έχει και η συντήρηση των οδικών, σιδηροδρομικών και άλλων έργων υποδομής.

«Το πιο εύκολο θα ήταν, να μιμηθούμε τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα του ΠΑΣΟΚ και να εξαγγείλουμε με τυμπανοκρουσίες πλήθος μεγάλων έργων. Αν κάτι πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πως είναι συνεπής σε μια απαράβατη αρχή που πρώτος δίδαξε κι εφάρμοσε ο ιδρυτής της παράταξής μας: Ότι το να τάζεις περισσότερα από αυτά που μπορείς να υλοποιήσεις είναι η χειρότερη μορφή δημαγωγίας. Όμως εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ… Είμαστε η Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα των μεγάλων έργων και όχι των μεγάλων ανυπόστατων εξαγγελιών» κατέληξε ο Κώστας Καραμανλής.

iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

7 Σχόλια

 1. Εργολαβία

  Ελπιζω να μην το χρυσοπληρωσουμε οπως έγινε στην Ολυμπιάδα…και στους εθνικούς δρομους…Κάθε εργο επι 3 το πληρώναμε….γλέντια για τους μεγαλοεργολάβους

 2. Εργολαβία

  Μετά τα φέσια απο τα μεγαλα κομματα τα απλήρωτα δάνεια,τις λιστες,τα εξοπλιστικά,τα σκανδαλα στην υγεια,την Ολυμπιάδα,τα δανεια των ΜΜΕ που δίνανε με εγγύηση αερα(χωρις αδειες εννοείτε), τα οδικα εργα που χρυσοπληρώσαμε επι 3…και οτι μας πτωχευσαν μετα απο 40 χρονια κυβερνησης…με χρεος 340 δις € περιπου…νομιζω θα γινομασταν Ελβετία χωρις ρολογακια και σοκολάτες…ανυπομονούνε να ξανάρθουν..

 3. Εργολαβία

  Αρη το 2004 ηταν η νδ στην κυβέρνηση που εκανε τους ολυμπιακούς και καταχρεωθηκαμε οταν πληρωναμε τα εργα υπερδιπλάσια σε μεγαλοεργολάβους…τα λαθη πρεπει να τα αναγνωριζεις κανείς για να βελτιώνεται….οι παρωπίδες δεν βοήθησαν κανεναν

 4. Anonimos

  Δηλαδη οσο κρατάει μια Πρωθυπουργική θητεία και αρχίζει μια άλλη!!!!! Θα γινει το εργο!!! Αλλος με καλητερες προσφορες;

 5. έχουν πλάκα

  Αυτοί που δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν την Εγνατία οδό σε 30 χρόνια, την εθνική Αθηνών-Πατρών σε 10 χρόνια και έμειναν στα λόγια για το μετρό της Θεσσαλονίκης…υπόσχονται μεγάλα έργα…ίσως στο μόνο που είναι καλοί …και στο προγραμματίζουν έργα τα οποία υλοποιούνται…:)

 6. Ανώνυμος

  OΠΩΣ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΠΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΦΩΦΟΒΕΝΙΖΕΛΟΛΟΒΕΡΔΟΥΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ !!!!!! ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΤΕ…….ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ !! CHRISTOS

 7. Επιστροφή στην χρεωκοπια;οχι βεβαια

  Σήμερα εσκασε είδηση για το δεξι χερι του εκλεκτού της νδ,του προεδρου της ΤτΕ κυριου Στουρναρα..ηταν υπεύθυνος για έλεγχο των δανείων αλλα δεν έκανε στο δικο του….ηθικο; οχι βεβαια…νόμιμο;θα δειξει…αλλα οταν για το δάνειο πολακη φωνάζανε τα καναλια(το οποιο αποπληρωνεται κανονικα)…τωρα η απόλυτη σιγή..καταλαβαμε ποιοι φωναζουν και γιατί….και το ποιοι θέλουν να ξανακυβερνησουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.