Ο Παναιτωλικός ήταν κατώτερος των περιστάσεων, γνωρίζοντας ήττα με ανατροπή στο Αγρίνιο από τον Λεβαδειακό με 2-1, ξεκινώντας με αρνητικό τρόπο την διαδικασία των πλέι άουτς.
Προηγήθηκε με γκολ- πέναλτι του Λιάβα στο 31ο λεπτό, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο οι Βοιωτοί ήταν καλύτεροι φτάνοντας στην ανατροπή του σκορ με γκολ των Ρόμο στο 72′ και Βήχου στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.
Δε βοήθησαν οι αλλαγές του Πετράκη από τον πάγκο σε σχέση με τις επιλογές του Παπαδόπουλου που έδωσαν τεράστια βοήθεια και το τρίποντο στους φιλοξενούμενους.
Λιγοστός ο κόσμος στο γήπεδο, με τον καιρό να μην βοηθάει. Έμεινε στους 33 βαθμούς ο Παναιτωλικός.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ο Γιάννης Πετράκης για τον Παναιτωλικό χρησιμοποίησε διαφορετικό σύστημα και συγκεκριμένα το 4-4-2 αντί του 3-5-2, με προωθημένος τους Ρόα και Μαϊντέβατς.
Στο τέρμα ο Τσάβες, στο κέντρο άμυνας οι Μλάντεν και Παντελάκης, στα δεξιά ο Μπακάκης και στα αριστερά ο Στάγιτς.
Στα χαφ οι Μπουζούκης, Λουίς με τους Μαυρία και Λιάβα στα άκρα.
Εκτός αποστολής έμειναν οι τιμωρημένοι Τετέι, Σιέλης όπως και οι ανέτοιμοι Λομόνακο, Ντίας και Μπελεβώνης.
Στον αντίποδα ο Νίκος Παπαδόπουλος παρέταξε τους εξής έντεκα για τον Λεβαδειακό:
Γκαραβέλης, Κάτρης, Λιάγκας, Τσάπρας, Βήχος, Μορέιρα, Λαμαράνα, Πεντρόσο, Μπάλτσι, Συμελίδης και Ζίνι σε σύστημα 4-2-3-1.
Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 11ο λεπτό. Ο Κάτρης σε σέντρα του Βήχου από τα αριστερά πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσάβες και άουτ.
Πέντε λεπτά αργότερα στο 16′ ο Μπάλτσι εξαπέλυσε σουτ εκτός περιοχής, με τον Μλάντεν να παρεμβάλλεται και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.
Ο Παναιτωλικός ήταν ακίνδυνος μέχρι και το 27ο λεπτό.
Σε εκείνο το σημείο ο Μπουζούκης πέρασε εξαιρετική κάθετη στον Μαυρία ο οποίος μπήκε περιοχή, πέρασε τον Γκαραβέλη και έπεσε στο έδαφος, ζητώντας πέναλτι.
Αρχικά, ο Τσακαλίδης έδειξε κίτρινη κάρτα για “θέατρο” στον παίκτη του Παναιτωλικού. Ωστόσο, με παρέμβαση του VAR, ο διαιτητής πήγε να δει τη φάση, δείχνοντας λίγο αργότερα την άσπρη βούλα, αλλάζοντας την απόφασή του.
Ο Λιάβας ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας τη μπάλα στο κέντρο της εστίας του Γκαραβέλη, σημειώνοντας το 1-0 υπέρ του Παναιτωλικού στο 31ο λεπτό.
Ένα λεπτό αργότερα μετά το γκολ του Παναιτωλικού, οι φιλοξενούμενοι είχαν επικίνδυνη σέντρα σουτ του Βήχου από τα αριστερά , με τη μπάλα να περνάει απ’ όλους και να καταλήγει άουτ.
Η τελευταία καλή στιγμή ήρθε για τον Λεβαδειακό στο 42′ με τον Πεντρόσο να μένει ανενόχλητος στην μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα του Συμελίδη από τα αριστερά και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στον Τσάβες, ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς κρατώντας το μηδέν.
Ο Παναιτωλικός πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια με το γκολ- πέναλτι του Λιάβα.
Με διπλή αλλαγή ξεκίνησε ο Νίκος Παπαδόπουλος τους Βοιωτούς στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Γιαννιώτας και Όζμπολτ πήραν τις θέσεις των Συμελίδη και Πεντρόσο αντίστοιχα.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τον Παναιτωλικό στο 59ο λεπτό. Ο Μαϊντέβατς έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Λιάβα από τα αριστερά πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος στην μικρή περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Στο 64ο λεπτό σε αντεπίθεση με τον Γιαννιώτα απο τα δεξιά και σέντρα, ο Τσάβες απομάκρυνε και στη συνέχεια μπλόκαρε τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα ο Πετράκης προχώρησε στις πρώτες του αλλαγές.
Οι Λαχούντ και Πέρες πέρασαν στις θέσεις των Ρόα και Μπουζούκη αντίστοιχα. Ο Λεβαδειακός όντας καλύτερος από τον Παναιτωλικό πίεσε και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης.
Στο 72ο λεπτό σε σέντρα του Γιαννιώτα από τα δεξιά, ο Ρόμο πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τον Λεβαδειακό. Ο Ρόμο ένα λεπτό νωρίτερα είχε μπει στο γήπεδο ως αλλαγή.
Στο 74′ ο Ζίνι σημείωσε το 1-2 για τον Λεβαδειακό με κοντινό πλασέ, ωστόσο το γκολ δε μέτρησε με χρήση VAR.
Υποδείχθηκε επιθετικό φάουλ στον Τσάβες στην αρχή της φάσης, στην εκτέλεση του κόρνερ.
Στο 80ο λεπτό οι Αποστολόπουλος και Νικολάου μπήκαν στο γήπεδο αντί των Μαυρία και Λιάβα αντίστοιχα. Ένα λεπτό αργότερα σε νέα σέντρα του Γιαννιώτα ο Ρόμο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 85ο λεπτό έπειτα από λάθος του Νικολάου, ο Ρόμο με σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα ψηλά.
Τεράστια στιγμή για τον Παναιτωλικό στο 87ο λεπτό με τον Μπακάκη να σεντραρει από τα δεξιά και τον Μαϊντέβατς να είναι αφύλακτος στην μικρή περιοχή του Λεβαδειακού, κάνοντας όμως κάκιστο τελείωμα.
Κι εκεί που όλα έδειχναν ισοπαλία, έπειτα από φάση διαρκείας στην εστία του Παναιτωλικού και το κόρνερ που εκτελέστηκε από τα δεξιά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά, έφτασε στον Βήχο ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας την απόλυτη ανατροπή για τον Λεβαδειακό, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.
Ο Παναιτωλικός παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε, δεν είχε καλή απόδοση με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν περισσότερο το θετικό αποτέλεσμα, φτάνοντας δίκαια στο τρίποντο.
Η ομάδα του Πετράκη έμεινε στους 33 βαθμούς, με τον Λεβαδειακό να πλησιάζει ανεβαίνοντας στους 31.
Την επόμενη αγωνιστική, ο Παναιτωλικός φιλοξενείται στο Πανθεσσαλικό από τον Βόλο.
2 Σχόλια
Δεν ειναι καλά η ομαδα εδώ και 3 μήνες.Αν ήταν καλά θα ήταν στις θέσεις 5 ως 8 τώρα.Με τον λαχούντ δεν μπορείς ούτε χ απο τον λεβαδειακό.Ο δε λεβαδειακός είναι καλή ομάδα,παρόλο τις απουσίες των βασικών του τσοκάι,κωστή.Ο λαμαράνα πολύ καλός παίκτης.Και οι 2 ομάδες χωρίς κίνητρο για την συνέχεια,ας δώσουν ευκαιρείες σε παίκτες…..και στο β’ γύρο ο παναιτωλικός μπορεί νίκη στην λειβαδιά.
Αναμενόμενο το αποτέλεσμα.