Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020

Παρουσιάστηκε το νέο τμήμα Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου παρουσίασε την λειτουργία του νέου της τμήματος “Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης” και τα σημαντικά οφέλη που παρέχει η παρέμβαση στα παιδιά με διαταραχές αισθητηριακής επεξεργασίας (ρύθμισης, διάκρισης και πράξης).

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, σε μία συγκινητική εκδήλωση, η bwinστο πλαίσιο πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας, παρέδωσε για πλήρη χρήση το τμήμα αισθητηριακής ολοκλήρωσης της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.

Το πρότυπο τμήμα για παιδιά με αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα ξεκίνησε με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ολοκληρώθηκε με την έμπρακτη καθοριστική συνδρομή της bwin.

Μέσω της αισθητηριακής ολοκλήρωσης, τα παιδιά αποκτούν αισθητηριακές εμπειρίες, όπου ενθαρρύνεται η κίνηση, η επικοινωνία, η έκφραση, η εξερεύνηση και το παιχνίδι. Οδηγούν σε χαλάρωση, ευχαρίστηση και διέγερση των αισθητηρίων οργάνων, ενώ βοηθούν και στην ανάπτυξη κοινωνικών, γνωστικών, και κινητικών-λειτουργικών ικανοτήτων.

Πριν την έναρξη της παρουσίασης, στο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ, χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά η οποία αναγνώρισε το σπουδαίο έργο που προσφέρει στην κοινωνία η ΕΛΕΠΑΠ και ειδικότερα το Παράρτημα Αγρινίου.

«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ για την παρουσίαση του Τμήματος της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης. Όλοι οι άνθρωποι της ΕΛΕΠΑΠ, οι γονείς, αλλά κυρίως τα παιδιά, μας δίνετε καθημερινά μαθήματα ζωής. Το έργο σας είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο» τόνισε κατά τον χαιρετισμό της η κα. Σαλμά, τονίζοντας την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να είναι συνοδοιπόρος και διαρκής αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται και πρόσθεσε:«Έχετε αποδείξει ότι αποτελείτε ένα ζωντανό κύτταρο της ευρύτερης περιοχής, με σπουδαία κοινωνική και εκπαιδευτική δράση, η οποία εξελίσσεται συνεχώς.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι μόνιμος και διαρκής αρωγός της ΕΛΕΠΑΠ με στόχο την ανάδειξη και την ενίσχυση του σημαντικού της έργου, αλλά και την επέκταση των δραστηριοτήτων της.Αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε συνοδοιπόροι, στον συνεχή και θεάρεστο αγώνα σας. Εύχομαι από καρδιάς, κάθε επιτυχία, δύναμη και υγεία σε όλους τους ανθρώπους και τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ».

Έπειτα τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Σπύρος Φλώρος ο οποίος συνεχάρη την ΕΛΕΠΑΠ για το έργο της και ανέφερε με τη σειρά του ότι και ο Δήμος Αγρινίου θα σταθεί δίπλα της σε κάθε της προσπάθεια.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Προέδρου της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, Λαμπρινής Κολοβού, η οποία αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, τόνισε ότι η δημιουργία του τμήματος ξεκίνησε με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ολοκληρώθηκε με την συνδρομή της Εταιρείας “bwin”. Μάλιστα διευκρίνισε ότι η δομή απασχολεί επιστήμονες και στο πρόγραμμα που θα υλοποιείται στο τμήμα θα συμμετάσχει ομάδα ειδικών για να παρέχεται η καλύτερη βοήθεια τονίζοντας “ότι στόχος της ΕΛΕΠΑΠ από τη δημιουργία της, είναι η παροχή καινοτόμων υπηρεσιών, ολοκληρωμένης αποκατάστασης υψηλού επιπέδου μέσα σε ένα ασφαλές και οικείο για τα παιδιά και τι οικογένειες τους, περιβάλλον »

Στην παρουσίαση παρευρέθη και εκπρόσωπος της “bwin”, ο κ. Κωνσταντίνος Εφραιμίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η εταιρία θα βρίσκεται πάντα δίπλα στα παιδιά αλλά και στην ΕΛΕΠΑΠ σε ολόκληρη την Ελλάδα, για το καλύτερο μέλλον αυτού του τόπου.

Εκ μέρους της bwin, η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Ιωάννα Μπερίου, τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς σήμερα βλέπουμε την έτοιμη για χρήση από τα παιδιά της αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης. Το ταξίδι μας όμως δεν σταματάει εδώ. Μετά την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Βόλο, επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας και λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα εγκαινιάσουμε την πρότυπη παιδική χαρά για τα…. γενναία παιδιά. Πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της ΕΛΕΠΑΠ για το σπουδαίο έργο σας προς την ελληνική κοινωνία.»

Ακολούθησαν τοποθετήσεις ειδικών και επιστημόνων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του νέου τμήματος της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, οι οποίοι εξήγησαν αναλυτικότερα στους παρευρισκομένους τα οφέλη για τα παιδιά.

Η bwinέχει δημιουργήσει αντίστοιχα τμήματα στην ΕΛΕΠΑΠ σε Αθήνα, Βόλο και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας bwincares.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.