Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

To Θεσσαλικό λόμπυ

To Θεσσαλικό λόμπυ


ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ: …Θα τρέξει νερό στο θεσσαλικό κάμπο από τον Αχελώο…

Απο τα μεγάφωνα ακούγεται:

« ..Κυρίες και κύριοι με χαρά σας παρουσιάζουμε την επανεκτέλεση του γνωστού λαϊκού έργου ‘’Κοψ’ τον Αχελώο δεξιά’’. Έσπασε τα ταμεία (του κράτους), μεγάλη επιτυχία για περίπου ένα αιώνα… Ο μύθος ο οποίος συντάραξε την καρδιά κάθε Θεσσαλού, τώρα και στην πόλη σας…,»

1)Αλήθεια πόσο παλιό είναι το έργο?

Το έτος 1925 ο καθηγητής του πολυτεχνείου κ. Κουτσοκώστας συνέλαβε την ιδέα της εκτροπής του Αχελώου προς την Θεσσαλία. Στην δεκαετία του ’50 η ιδέα του καθηγητή πήρε συγκεκριμένη μορφή, με πρόταση εκτροπής του ποταμού, από την θέση της Μεσοχώρας. Σήμερα μετά από 84 χρόνια …(περιττό να αναφέρω…)

2)Σε ποιόν ανήκει η πατρότητα υλοποίησης του έργου?

Την πατρότητα του έργου δεν μπορεί να την διεκδικήσει κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα:

Το 1979 ο Κ. Μητσοτάκης σαν Υπουργός Συντονισμού, εγγράφει κονδύλιο 200 εκατ. Δρχ. « Για την μελέτη του έργου της εκτροπής», το δε 1981 (πριν τις βουλευτικές εκλογές) η Ν.Δ. ως κυβέρνηση εξαγγέλλει διεθνή διαγωνισμό για την μελέτη σκοπιμότητας του όλου έργου.

Το ΠΑΣΟΚ επίσης ακολουθεί την ίδια λογική και ο Α. Παπανδρέου σαν πρωθυπουργός το 1983 στο Κιλελέρ δηλώνει πως « η κυβέρνηση μελετάει την εκτροπή ». Το 1984 πριν τις εκλογές για την Ευρωβουλή, δηλώνει πάλι στο Κιλελέρ, πώς « Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε την εκτροπή στο πενταετές 1983-1987» και ακολουθούν άλλες παρόμοιες δηλώσεις τα επόμενα χρόνια.

3)Σε ποιόν τελικά ανήκει η πατρότητα του έργου??

Την πατρότητα του έργου μπορεί να την διεκδικήσει μόνο το λόμπυ των Θεσσαλών (βουλευτών κυρίως, αλλά και ένας γαλαξίας διαφόρων τοπικών φορέων) που κινήθηκε με σύμπνοια για χαρίσει στο τόπο του, κάτι που αγγίζει την καρδιά κάθε Θεσσαλού.

Και άρα τι μου φταίει? Μου φταίει το Μεσολόγγι, μου φταίει το Αγρίνιο…

Ο εχθρός βρίσκεται δεξιά. Ο εχθρός δρα ενωμένος, αποφασισμένος και με σύμπνοια. Εχθρός βρίσκεται και εντός του στρατοπέδου που λέγεται Αιτωλοακαρνανία : αυτοί που προδίδουν τον τόπο που όπου μεγάλωσαν, αυτοί πού πρώτο μέλημα τους είναι να προκαλούν διχώνια, τσακωμούς και γκρίνια στους Αιτωλοακαρνάνες, αυτοί που μας οδήγησαν και μας οδηγούν στον γκρεμό. Εχθρός δεν είναι το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο…κτλ…. ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. ΣΑΣ ΔΙΧΑΖΟΥΝ.!!!

Τελικά θα συγχαρώ την εξυπνάδα, το κουράγιο, την υπομονή και την δύναμη του Θεσσαλικού λόμπυ και των Θεσσαλών εν γένει. ΜΠΡΑΒΟ που καταφέρατε όσα εμείς δεν μπορούμε. ΜΠΡΑΒΟ γιατί είστε καλύτεροι μας. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.

ΟΧΙ δεν σας συγχαίρω μόνο εγώ!!! Σας συγχαίρει και ολόκληρη η Αιτωλοακαρνανία!!!

Σας συγχαίρει και σας ενισχύσει εμπράκτως -οικονομικά για την αποπεράτωση του έργου σας- με τους φόρους που πληρώνει!! ΝΑΙ κύριοι Θεσσαλοί κάθε Αιτωλοακαρνάνας έδωσε από τον οβολόν του για να εκτρέψετε τον Αχελώο. Και είμαστε υπερήφανοι πολύ για αυτή μας την πράξη αφού επικροτούμε σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες τα κόμματα της Εκτροπής: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΡΙΖΑ(=μόλις άλλαξε άποψη),ΛΑΟΣ και τους δίνουμε δύναμη για να υπερασπίζονται καλύτερα τα συμφέροντα σας.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ? ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΒΛΑΚΕΣ? Όχι διαφωνώ. Διαφωνώ κάθετα. Ξέρετε εμείς εδώ μιας και θέλετε να μάθετε έχουμε ένα χόμπι: «την εκτροπή των ποταμών» . Βλέπε Ευηνο, Μόρνο…. Σε περίπτωση που τεθεί θέμα για την Τριχωνίδα, προκαταβολικά σας την εκτρέπουμε απλόχερα.

..Προσωπικά δεν θα συνεχίσω να ψηφίζω τα κόμματα της εκτροπής,, γιατί αν θέλετε βαρέθηκα το χόμπι αυτό. Δεν έχει πλάκα!! Θα ψηφίσω το αντίθετο γιατί το βρίσκω ποιο διασκευαστικό και γιατί δεν θέλω να είμαι σαν τους άλλους Αιτωλοακαρνάνες που σας τα δίνουν όλα στο πιάτο.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ θα ψηφίσω. Τέρμα οι χάρες, ΤΕΡΜΑ.

Ελπίζω οι Συντοπίτες μου που βαρέθηκαν ΤΟ ΧΟΜΠΙ ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΠΩΝ να πράξουν το ίδιο.

Και από τα μεγάφωνα ακούγεται: « Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι…»

Υπογραφή:

Ο συγγραφέας των : Αν θέλετε να λέγεστε Αιτωλοακαρνάνες 1 & 2.

Λινκ: 1) http://agrinio-news.blogspot.com/2009/05/blog-post_31.html

2) http://agrinio-news.blogspot.com/2009/09/2_14.html

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.