Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2020

To (κοινοβουλευτικό) ρεύμα με τον Βενιζέλο…

Mαζί του Μακρυπίδης και Γιαννακά
Στην τελική ευθεία βαίνουν οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του νέου προέδρου, του διαδόχου του Γιώργου Παπανδρέου, που θα γίνει στις 18 Νοεμβρίου.
Ευάγγελος Βενιζέλος και Χρήστος Παπουτσής φέρονται προς το παρόν ως οι δύο διεκδικητές της προεδρίας (αν και ακόμη… αιωρείται και η σχετική πρόθεση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη) και ήδη βρίσκονται σε διαδικασία συλλογής υπογραφών των μελών του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.
Σε αυτή τη διαδικασία ενδιαφέρον έχει η θέση που θα πάρουν οι βουλευτές του Νομού. Όλες οι ενδείξεις των τελευταίων μηνών συνέκλιναν πως τον υπουργό Οικονομικών θα στηρίξουν τόσο ο Ανδρέας Μακρυπίδης όσο και η Σοφία Γιαννακά. Οι δύο βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας επιβεβαίωσαν και στο agrinionews.gr τη σχετική πρόθεσή τους . Αναμένεται λοιπόν η υπογραφή τους να φιγουράρει ανάμεσα σε αυτές που θα υπογράψουν το κείμενο στήριξης του Βενιζέλου.
Τα βλέμματα όλων βέβαια είναι στραμμένα και στον υφυπουργό Ανάπτυξης Θάνο Μωραΐτη.  Ο Θ.Μωραίτης πρωτοστατεί στην κίνηση 7 υφυπουργών που έχουν κοινό βηματισμό στα εσωκομματικά και μετά τη χθεσινή τους σύσκεψη αναμένεται να δώσουν συγκεκριμένο στίγμα. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες συγκλίνουν πως αυτό θα αφορά τη στήριξη του βενιζέλου.
Μπορεί ο Χρήστος Παπουτσής να μην έχει τη στήριξη κάποιου βουλευτή από την Αιτωλοακαρνανία ωστόσο αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι δεν θα πέσει αμαχητί. Κυρίως γιατί έχουν απομείνει ακόμη αρκετοί αντι-βενιζέλικοί (η αλλιώς παπανδρεικοί) στο Νομό. Υπάρχει μάλιστα και μία περιοχή που αναμένεται να έχει ρεύμα  ο μέχρι πρόσφατα υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Το Θέρμο. Κυρίως γιατί τον συνδέει στενή φιλία με τον δήμαρχο Θ.Πορφύρη. Μάλιστα ο Χρήστος Παπουτσής είχε στο παρελθόν περάσει ένα Πάσχα στο Θέρμο…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.