Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

To μήνυμα της Παναγιώτας Μπουμπούλη για την υποψηφιότητα της με το ΠΑΣΟΚ

 11222703_1016675238344762_7736716753105905709_n

H κυρία Παναγιώτα Μπουμπούλη είναι υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο. Ακολουθεί το βιογραφικό της και το μήνυμά της:

Γεννήθηκα το 1983 στο Αγρίνιο Αιτ/νιας. Οι γονείς μου κατάγονται από την Κατούνα Ξηρομέρου Αιτ/νίας. Σπούδασα Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχω μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηθική Φιλοσοφία.Εργάζομαι ως αναπληρώτρια καθηγήτρια Αγγλικών και παράλληλα είμαι ερευνήτρια φιλοσοφίας.

Ο λόγος που ασχολούμαι για πρώτη φορά με την πολιτική ενεργά είναι πρωτίστως η αγανάκτηση για τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μου. Όσο σκοτώνονται δίπλα μας παιδιά, όσο άνθρωποι τρώνε από σκουπίδια , όσο οι νέοι άνθρωποι μαστίζονται από την ανεργία είναι χρέος μας να επαναστατήσουμε. Ο George Orwell έλεγε πως σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική.

Δεν υπάρχει χώρος για άλλα ψέματα. Τα ακούσαμε, τα πιστέψαμε, ενίοτε αδιαφορήσαμε,αλλά τώρα έχουμε χρέος όλων μας να αναζητούμε μόνο την αλήθεια. Το καράβι που λέγεται Ελλάδα αρχίζει να βουλιάζει και είναι χρέος προς τα παιδιά μας, να τους εξασφαλίσουμε την ασφάλεια εντός της χώρας μας. Όχι για να φτάσουν στο λιμάνι, αλλά για να μη σταματήσουν ποτέ να ταξιδεύουν.

Δηλώνω ιδεολόγος, όχι πολιτικός. Θεωρώ πως η πολιτική στηρίζεται σε θεωρητικά σχήματα που ανάγονται ή μπορούν να αναχθούν σε ιδεολογίες και φιλοσοφικές θέσεις. Δεν υπάρχει έτοιμη λύση, υπάρχουν όμως ιδέες, υπάρχουν αξίες και ήθη. Μιλώντας φιλοσοφικά, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα νέα κοινωνικό συμβόλαιο, αντίστοιχο με αυτό του Ρουσσώ, ο οποίος διακήρρυττε πως θα πρέπει να βρούμε μια μορφή συνένωσης που θα υπερασπίζεται και θα προστατεύει το πρόσωπο και τα αγαθά κάθε μέλους με τη συλλογική δύναμη όλων και στην οποία κάθε άτομο, ενώ συννενώνεται με τους άλλους, δεν υπακούει κανέναν παρά τον εαυτό του και είναι ελεύθερος όπως πρίν. Σήμερα κρίνεται πιο αναγκαίο από ποτέ να συναφθέι ένα νέο ειλικρινές συμβόλαιο με το λαό, εφάμιλλο του συμβολαίου του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981.

Συνένωση, συνεργασία, διάλογος και πάνω από όλα ελευθερία. Ο λαϊκισμός, η ξενοφοβία, η παραπληροφόρηση δεν έχουν πλέον θέση στην πολιτική σκηνή της χώρας μας. Εκπροσωπώντας τη νέα γενιά της χώρας μου, ως γυναίκα, εργαζόμενη και μητέρα, κατέρχομαι στις εκλογές ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ,  για να ακουστεί η φωνή του αγανακτισμένου νέου που κουράστηκε από τα ίδια πρόσωπα στην πολιτική σκηνή, από το ψέμα και πρωτίστως του νέου που έπαψε να ελπίζει…Καιρός να φτάσουμε εκεί που δε μπορούμε, γιατί ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.